ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Opschudding en irritaties onder de Selefies!

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
Ghorabaa

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Opschudding en irritaties onder de Selefies!   vr jun 06, 2008 11:35 am

Opschudding en irritaties onder de Selefies!Bismillaahir Rahmaanir Rahiem

Op gezag van Djaabir ibn 'Abdillaah radiyallaahoe 'anhoe, de Profeet heeft gezegd:

((Voorwaar, de Satan heeft de hoop opgegeven voordat de gebedsverrichters op het Arabische-schiereiland hem zullen aanbidden, maar door Tahriesh (provocatie, uitdaging, uitlokking, opwinding, opschudding, spanning, irritatie, prikkeling) onderling!)) Overgeleverd door Moslim in Kitaab al-Moenafiqien nr. 65.

Iemaam an-Nawawie zei (in zijn commentaar op Sahieh Moslim) hierna: "Dit is één van de wonderen van het Profeetschap! De uitleg van wat de bedoeling van het Arabische-schiereiland is en zijn betekenis is al voorafgegaan. Hij heeft de hoop opgegeven voordat de gebedsverrichters op het Arabische-schiereiland hem zullen aanbidden, maar hij streeft naar het zaaien van Tahriesh [zie betekenis bovenaan] onder hen door tweestrijd, haat, oorlog, fietnah's etc. te veroorzaken!"

Ik zeg: "Dit is een authentiek bewijs voor het feit dat de Satan een openlijke vijand is voor de Selefies (of deze zich nou op het Arabisch-schiereiland bevinden of niet), en dat hij hun niet hun gang zal laten gaan in het verspreiden van de geloofsbelijding, die ontleend is van het Boek van Allaah, de Soennah en het Begrip van de Vrome Voorgangers, behalve dat hij hun met al zijn kracht zal dwarsbomen. Het is dus aan de Selefies om oplettend te zijn en om alle redenen die de samenhorigheid garanderen in werk te stellen, door ervoor te zorgen dat zij niet een makkelijk prooi van de Satan worden en hij hun rekruteert om Tahriesh te veroorzaken onder hun broeders en zusters via; onwetendheid, macht, overdrijving, trots, financiën, bid'ah, hooghartigheid etc..

Dus laten wij alle mogelijke redenen in acht nemen om de eenheid en samenhorigheid op het net en in het dagelijkse leven te bewaren, en laten we niet te trots zijn om tegen elkaar te zeggen: "Sorry, het spijt mij, ik was fout, laten we het verleden vergeten en doorgaan met een rooskleurig heden [zelfs als soms de waarheid met jou is, om de eenheid te behouden]...!" En het is zonder twijfel zo dat dit gegeven niet bewerkstelligd kan worden behalve als de Selefies hun bedoelingen puur en oprecht omwille van Allaah maken, en ervoor zorgen dat zij serieus zijn met het zoeken en toepassen van profijtvolle kennis, want anders dan zal de Satan slagen in zijn gemene bedoelingen en de da'wah, vriendschap en samenhorigheid verwoesten. Moge Allaah ons hiertegen beschermen!

Allaah Ta'ala zegt: ((Voorwaar, de Satan is voor jullie een vijand, beschouw hem daarom (ook) als een vijand. Voorwaar, hij roept zijn volgelingen op om de bewoners van het laaiende vuur te worden!)) [Faatir: 6]

Vluchtig samengesteld door het dienaartje die de Genade van de Genadevolle nodig heeft,

Mohammed Aboe 'Oebaydillaah
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Opschudding en irritaties onder de Selefies!
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Algemeen-
Ga naar: