ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Vraag “Wat is de regelgeving met betrekking tot het gebruik van bepaalde geurtjes die iets van alcohol bevatten?”

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
Ghorabaa

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Vraag “Wat is de regelgeving met betrekking tot het gebruik van bepaalde geurtjes die iets van alcohol bevatten?”   za jun 07, 2008 8:43 pm

Vraag over Geurtjes


Vraag:

“Wat is de regelgeving met betrekking tot het gebruik van bepaalde geurtjes die iets van alcohol bevatten?”


Antwoord:

“De oorsprong bij parfums en geurtjes die door de mensen gebruikt worden is dat ze Helaal zijn, behalve als het bekend is dat het iets bevat dat het gebruik ervan weerhoudt omdat het bedwelmend is, of erg bedwelmt of dat het Nadjaasah (Onzuiverheid) bevat of iets dergelijk. Anders, is de oorsprong van geurtjes die door de mensen gebruikt worden toegestaan, zoals wierook, amber en muskus, etc.

Als een persoon dus van een geur weet dat het iets bevat dat hem ervan weerhoudt het te gebruiken, zoals een bedwelming of Nadjaasah, dan dient hij dat te vermijden. Daartoe behoort ook de eau de cologne, het is bij ons immers bevestigd met een getuigenis van doktoren, dat het bedwelming bevat. Het bevat immers een groot aandeel spiritus en dat is bedwelmend. Dus is het verplicht om dat na te laten, in het geval er soorten aanwezig zijn, die niet bedwelmend zijn. En in wat Allaah Helaal heeft gemaakt van geurtjes kan men deze hiervoor in de plaats tot zich nemen en alle Lof en Dank aan Allaah. En zo is het ook met alle drank of voedsel dat een bedwelmende stof bevat, men is verplicht het te vermijden. Daarbij is de Qaa’iedah (Stelregel) dat hetgeen dat in grote hoeveelheden doet bedwelmen ook in kleinere hoeveelheden Haraam is. De Boodschapper heeft gezegd:

“Wat in grote hoeveelheden doet bedwelmen, is ook in kleinere hoeveelheden Haraam.”

En Allaah is de Gever van Succes.

Shaych Ibn Baaz

Bron: Madjmoe’al-Fatawaah wa Maqqalaat Shaikh Ibn Baaz deel 5
Vertaald door; ‘Abdelhafied Mekran as-Sa’iedie
www.selefiepublikaties.com

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
Ghorabaa
Admin
Ghorabaa

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Re: Vraag “Wat is de regelgeving met betrekking tot het gebruik van bepaalde geurtjes die iets van alcohol bevatten?”   za jun 07, 2008 8:48 pm

It is important to differentiate between "khamr" and "alcohol".The substance called "alcohol" is of three types:

1) That which is deadly, if you consume it you will die or become seriously ill. This is considered "summ" (poison) and it is permissible to buy, sell, transport, or use it, but not consume it. (You can use it in mouthwash, perfume, bug spray, etc, but not in foods or drinks)

2) That which intoxicates when consumed, a little of it or a lot, then it considered khamr (intoxicant), and it is not permissible to buy, sell, transport, use, or consume. The fataawaa mentioned above all refer to this category: khamr.

3) That which does not intoxicate no matter how much of it is consumed, then it is not a khamr, and it is halaal, like the small amounts of alcohol found in many foods and drinks that we eat every day. This type is permissible to buy, sell, transport, use, and consume.

So if the type of alcohol used in your medicine is type #3, then you may use it. If it is #1 or #2, then no.

And Allaah knows best.

[I learned this point from Shaykh Muhammad Baazmool, who relays it from al-'Allaamah Al-Albaanee, may Allaah have Mercy on them both.]

Moosaa ibn John Richardson

Bron: http://www.salafitalk.net/st/viewmes...m=6&Topic=5912
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Vraag “Wat is de regelgeving met betrekking tot het gebruik van bepaalde geurtjes die iets van alcohol bevatten?”
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Algemeen-
Ga naar: