ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Vraag: Is het toegestaan voor een menstruerende vrouw om doe'a te reciteren op de dag van 'Arafaah ondanks het feit dat ze aayat uit de Qor'aan bevatten?

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Vraag: Is het toegestaan voor een menstruerende vrouw om doe'a te reciteren op de dag van 'Arafaah ondanks het feit dat ze aayat uit de Qor'aan bevatten?   zo jun 08, 2008 2:08 pm

Vraag:
Is het toegestaan voor een menstruerende vrouw om doe'a te reciteren op de dag van 'Arafaah ondanks het feit dat ze aayat uit de Qor'aan bevatten?


Antwoord:
Er is niets mis met een vrouw die menstrueert of bloedt na bevalling om doe'a te reciteren die zijn voorgeschreven voor de Hadj. Ook, volgens de correcte mening, is er niks mis met als zij ook de Qor'aan lezen, want er is geen sahieh overlevering die beweert dat een vrouw die menstrueert of bloedt na de bevalling de Qor'aan niet zou moeten lezen. Het was overgeleverd dat de man die joenoeb is (in een staat van onreinheid volgend op seksuele activiteit), in het bijzonder, de Qor'aan niet zou moeten lezen terwijl hij in joenoeb is, vanwege de hadieth van 'Ali (moge Allaah tevreden met hem zijn). Met betrekking tot de vrouw die menstrueert of bloedt na de bevalling is er een hadieth van Ibn 'Omar: "De menstruerende vrouw en de man die in joenoeb is moet de Qor'aan niet lezen" ? maar die is da'ief (zwak), want de hadieth is overgeleverd door Ismaa'iel ibn 'Ayyaash van de Hijaaziyien, en hij is zwak in zijn overleveringen van hen. Maar zij zou moeten lezen zonder de Moes-haf (kopie van de Qor'aan in Arabisch) aan te raken, vanuit herinnering. In het geval van de man die in joenoeb is, hij zou de Qor'aan helemaal niet moeten reciteren, vanuit herinnering noch vanuit de Moes-haf, totdat hij ghoesl heeft gedaan. Het verschil tussen hen is dat de tijdspan voor degene die in joenoeb is heel kort is, hij kan gelijk ghoesl doen, zodra hij klaar is met het hebben van gemeenschap met zijn vrouw. Hij is niet erg lang joenoeb, en het is aan hem wanneer hij ghoesl wilt doen; als hij geen water kan vinden kan hij tayammoem doen ("droge wassing" door gebruik van zand etc.) en bidden en Qor'aan lezen. Maar de vrouw die menstrueert en bloedt na de bevalling heeft geen controle over haar situatie ? dat rust bij Allaah, moge Hij verheerlijkt worden. De periode duurt een aantal dagen en nifaas (post-natale bloeding) is hetzelfde. Dus voor hen is het toegestaan om Qor'aan te reciteren zodat zij het niet vergeten en zodat zij niet de zegeningen voor het reciteren van Qor'aan en het leren van de regels van de Shari'ah van het Boek van Allaah mislopen. Als dat het geval is, dan moet het zeker toegestaan zijn voor hen om boeken te lezen die doe'a bevatten die een mix zijn van aayat en ahadieth, etc? dit is de meest correcte van de twee meningen van de geleerden, moge Allaah hen genadig zijn. [1]

[1] Fataawaa Islaamiyyah (1/239)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Vraag: Is het toegestaan voor een menstruerende vrouw om doe'a te reciteren op de dag van 'Arafaah ondanks het feit dat ze aayat uit de Qor'aan bevatten?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Huwelijk-
Ga naar: