ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Shaych Rabie` over het boycotten van de mensen in het algemeen

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
Ghorabaa

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Shaych Rabie` over het boycotten van de mensen in het algemeen   ma jun 09, 2008 5:06 pm

Shaych Rabie` over het boycotten van de mensen in het algemeen

Vraag: De volgelingen van een Innovator, worden zij naast hem gezet met (de kwestie van) boycotten ?


Antwoord: (Dus de Shaych, moge Allaah hem beschermen en over hem waken, zei) ?Degene die is misleidt onder hen moet worden geleerd. O broeders, wees niet haastig, leer hen en leg hen (de zaak) uit, want voorwaar, velen onder hen willen goedheid, tot aan zelfs de Soefiyyah. Bij Allaah, als er een [sterke] Selefie operatie [in da`wah] was dan zouden jullie hen zien binnentreden in Selefiejah zowel in groepen als individuen.

Dus laat het principe met jullie niet alleen hadjr.. hadjr.. hadjr.. hadjr..zijn , en de basis alleen hadjr! De basis is de mensen te leiden, de mensen te laten binnentreden in goedheid. De kwestie van al-hadjr kan soms verkeerd begrepen worden, wanneer je alle mensen boycot wie zal dan de Soennah binnentreden ?

Deze soort van boycotten was in de dagen van Iemaam Ahmed, de wereld was vol van Selefiejah, en wanneer Iemaam Ahmed zou zeggen, ?die en die? is een Innovator, zou hij afvallen, maar wat betreft nu is Selefiejah als het witte haar in een zwarte os. Het grondbeginsel met jullie is het leiden van de mensen, en het redden van hen van valsheid, wees beleefd met de mensen en nodig hen uit, en trek hen dichtbij, als Allaah wil, zal de verzameling van Selefies vermeerderen, en jullie zullen velen van onder de mensen winnen.

Wat betreft wanneer je opgeblazen bent, zoals dit, en alle mensen zijn verdwaald, en je adviseerd niet of maakt geen verduidelijking, dan is dat een fout.... de betekenis hiervan is het blokkeren van de deuren van het goede in de gezichten van de mensen. Dus deze [situatie] met jou zou niet [alleen] een zijn van berisping... berisping.

Boycotten, wanneer hij zegt, ?boycot?, dan is het mogelijk dat een Innovator zal terugkeren, hij is gedwongen om terug te keren, hij ziet dat de hele wereld voor de Selefies is, dus hij wordt gedwongen om terug te keren... wat betreft nu, hij keert zich om zoals dat maar hij ziet geen enkele Selefie, dus hij blijft bij de mensen.. dus wees bewust van deze dingen .

De basis die bij jullie zou moeten zijn, wat betreft het fundament, zou het leiden van de mensen zijn, hen laten binnentreden in de Soennah en hen redden van dwaling, dit is de principe die jullie zou hebben, heb geduld, ontbeer (ontberingen) en ga zo maar door... en uiteindelijk is het laatste ding heling. Wat betreft dit (het boycotten) in de eerste plaats! Dit is een fout moge Allaah jullie zegenen.

Het principe dat jullie zouden hebben is om de mensen te redden. Bij Allaah, vele mensen hebben goedheid in zichzelf, zij wensen goedheid..., als zij gewoon gelaten worden in de moskeeen, wat zullen zij zoeken? Zij wensen Paradijs O broeder, zij wensen goedheid, echter de wegen (in het uitnodigen van hen), laat jullie wegen (asaalab) wijs blijven, de Genadevolste en Meest Wijze zegt. Degene die voelt dat jij hem niet waardeert, wanneer hij voelt dat jij hem niet waardeert, dan zal hij niet met jou meegaan, hij wenst niet de waarheid van jou, echter, wees nederig met hem, wees beleefd met hem, nodig hem uit naar wijsheid, en als Allaah wilt, dan zullen vele mensen binnentreden.

Al (de mensen) van India waren afgedwaald, gravenaanbidders, en toen kwam Ahl oel-Hadieth met kennis en wijsheid, en zij wonnen meer dan een miljoen mensen met hun wijsheid en kennis, (enkel) drie of vier van de oudere studenten van Shaych Nadhier Hasan, zij veranderden India onderste boven met hun kennis en wijsheid. Er was er één onder hen die beproeft werd door Allaah! Een innovator kwam en sloeg hem met een pikhouweel, totdat hij klaar was, en doodging overeenkomstig aan wat hij zag, toen kwamen zij en namen deze crimineel en smeten hem in de gevangenis. Toen de man bijkwam van zijn onbewustzijn, zei hij, ?dit is degene die mij sloeg, dus waar is hij gebleven?, zij zeiden, ?zij hebben hem in de gevangenis gesmeten?, dus hij zei, ?nooit, hij zou niet gevangen moeten worden gezet, einde, ik heb hem vergeven. Dus zij zeiden, ?(Nee) beeindig het, laat hem gewoon gevangen?, dus zij weigerden om hem vrij te laten. Dus daarna was deze man gewoon om uit te geven aan de nakomelingen van deze crimineel (voor hen te zorgen). Dus toen die man uit de gevangenis kwam, trad hij binnen in Selefiejah, en hij was onder de oudere criminelen.

Er was eens een persoon, wiens naam Aboel-Mahjoeb was, in Soedan, hij was de eerste die Selefiejah verspreidde in Soedan, zij sloegen hem gewoonlijk en weerhielden hem door zijn voet (vast te binden), en zij gooiden hem uit de moskee. Zo snel als hij opstond ging hij lachen, en liet geen vijandschap zien aan iemand, en hij zocht geen wraak of iets, hij zou gewoon glimlachen, en daarna traden vele mensen van de Masjaayich binnen in de Selefie Da`wah.

Het punt is niet dat ik verwacht dat jullie dit niveau bereiken, maar ik wens dat, O broeder, dat jullie wat wijsheid en kennis hebben, en geduld en goede intentie bij jullie, en dat de intentie is om de mensen te leiden, moge Allaah jullie zeggen, bij Allaah, met wijze manieren, en met beleefdheid, zelfbeheersing zullen de mensen jouw da`wah accepteren... en wanneer je niets met jou hebt dan wreedheid en hevigheid, ?En was jij hevig en wreed geweest, dan zouden zij gebroken hebben met jou... (Aali Imraan 3:159) dit is de Boodschapper van Allaah (`alayhis-salaatoe was-salaam), Allaah zei dit tegen hem.

Mijn broeders, moge Allaah jullie zegenen, sommmige van onze broeders hebben deze bijkomstige hevigheid, wat alleen doet verdrijven van Selefiejah maar wat niet doet binnentreden in Selefiejah, (deze hevigheid) dat verdrijft en wegduwt van Selefiejah, maar niemand treedt het binnen... dit is aanwezig nu... zij moeten berouw tonen naar Allaah, de Almachtige en de Verhevene, moge Allaah jullie zegenen, jullie moeten deze wegen aannemen, laat niet het principe bij jullie alleen boycotten, boycotten, boycotten zijn, en dat is het. Boycotten is wettig, echter, wanneer het enige voordeel brengt. Zijn jullie in de tijd van Iemaam Ahmed, boycot dan, maar in welke tijd zijn jullie? Moge Allaah jullie zegenen, dus zelfbeheersing en geduld is vitaal... moge Allaah jullie zegenen, en de mensen dichter bij goedheid brengen en hen het laten binnentreden.

Shaych Rabie` ibn Haadie al-Madchalie


Bron: http://www.salafitalk.net/st/viewmessages....um=6&Topic=1912

Vertaald door: `Iesaa aboe Yoesoef al-Oeroebie
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Shaych Rabie` over het boycotten van de mensen in het algemeen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Algemeen-
Ga naar: