ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Gebedstijden hadieth

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Gebedstijden hadieth   di jun 10, 2008 10:18 am

En in andere bewoording van Abu Dawood en at-Tirmidhee

Eet en drink en laat je niet haasten door het opkomende witte licht, Eet en drink totdat de roodheid van Fajr verschijnt.

En in een athar met een saheeh isnaad tot Ibn Abbaas die zei :

Er zijn twee soorten fajr, wat betreft degene waarvan het licht in de hemel schijnt deze maakt niets halaal noch haraam. Maar de Fajr die verschijnt aan de toppen van de bergen is degene die het drinken haraam maakt.

Ook werd er overgeleverd dat de salaf hun Su7oor (de maaltijd voor het vasten) zo uitstelde dat een onwetende zou zeggen : Jullie hebben geen vasten.

En dat zij begrepen uit de woorden : de witte draad (licht) onderscheiden kan worden door de zwarte draad (duisternis van de nacht). , dat het witte van de dag en het zwarte van de nacht zichtbaar is.

Ook zegt de Sheikh dat Ibn Mundhir overleverd dat :

Sommige van de Salaf zeiden dat wat bedoelt wordt met het zichtbaar worden van het witte van de dag en het zwarte van de nacht, dat het licht zich uitspreidt over de wegen en de markten en de huizen.

En Ibn Hazm levert over met een isnaad tot aan Abu Bakr dat hij zei :

Wanneer twee mannen kijken of fajr is gekomen, en één van de twee twijfelt nog, eet dan totdat het duidelijk wordt voor hen allebei.

en hij levert een isnaad van Mak7ool al azdee dat hij zei :

Ik zag Ibn Umar een emmer met zamzam pakken en hij vroeg aan twee mannen : Is fajr opgekomen/verschenen ?
Waarop één van hen zei : Het is verschenen,
en de ander zei : Nee.
Waarop Ibn Umar dronk.


En zo zijn er nog vele ahaadeeth en athaar in het boek te vinden, waaruit we kunnen zien hoe de Salaf omgingen met vasten em dat zij geen extremisme vertonen in het beginnen met vasten en het verbreken van het vasten, en dat zij stevig vasthield aan de Kitaab en de Sunnah, dit itt wat vandaag het gebruik is. Waar mensen niet langer de Kitaab en de Sunnah hanteren in hun aanbiddingszaken, maar zich beroepen op zaken zoals tijds-tabellen die berekent zijn op een manier die de duidelijke bewijzen tegengaan en zelfs het oog.

Laten wij het advies van de Profeet op volgen toen hij zei :
Houd vast aan mijn Sunnah en de Sunnah van rechtgeleiden khaliefen na mij, hou hier aan vast met je hoektanden, en kijk uit voor de nieuwe geintroduceerde zaken (in de godsdienst), want zeker elke nieuwe zaak is een innovatie, en elke innovatie is een dwaling en elke dwaling is in het vuur.

En laten we uitkijken voor extremisme in het geloof, ook in de zaak van het beginnen met vasten en het verbreken ervan.

Zoals de De Profeet sallallaahu alayhi wa sallam heeft gezegd:

'De extremisten (degenen die overdrijven) zijn ten onder gegaan, de extremisten zijn ten onder gegaan, de extremisten zijn ten onder gegaan.'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Gebedstijden hadieth
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Leer het Gebed & Woedoe-
Ga naar: