ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Shaych Ahmed an-Nedjmie hafidhehoellaah:

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Shaych Ahmed an-Nedjmie hafidhehoellaah:   di jun 10, 2008 9:40 pm

Shaych Ahmed an-Nedjmie hafidhehoellaah:

Vraag: Wat is uw commentaar op degene die het volgende zegt: (De geleerden in het koninkrijk -Saoedi Arabië- worden door de regering gedwongen, waardoor zij noodgedwongen moeten zwijgen over de waarheid om fietnah en corruptie te voorkomen.)


Antwoord: Ik zeg: dit is een leugen, dit is een leugen, samengevat, dit is een leugen. De geleerden zijn godsvrezender dan dat zij hunzelf ter dienste stellen voor de begeerten van een ander. En de staat (Saoedi) -moge Allaah haar succes doen toekomen en bijstaan- is een gelovige staat die Allaah één maken (i.e. Tauwhied) en geloven in het Boek van Allaah. [Zie de cassetteband: de weerlegging van Ahmed Salaam en zie ook het boek Tahdhier al-Anaam]

(Shaych Ahmed anNajmie is één van de grote studenten van Shaych Haafidh alHakamie, van het boek 200 vragen en antwoorden over de geloofsleer)

[/font]Shaych Saalih al-Fauwzaan:Vraag: Wat is uw advies aan degenen die zeggen dat deze dawlah (staat) oorlog voert tegen de religie en zorgt voor onderdrukking tegenover de doe`aat (uitnodigers)?


Antwoord: De Saoedische Staat heeft vanaf het begin dat het bestond altijd de religie en zijn aanhangers geholpen. En het is niet opgezet, behalve op deze basis. En hoeveel het doet op dit moment aan het uitgeven van materieel bezit om de Moslims te steunen in elke plaats, en zij zetten centra en moskeeen op, sturen doe`aat (naar andere landen), printen boeken - de belangrijkste hiervan is de Edele Qor'aan -, openen centra van studie en faculteiten van kennis, en het oordeelt met de Islaamitische Sharie`ah (Tahkiemoehaa lisjarie`at il-Islaamiyyah), en ook zetten ze een individuele tak op voor het gebieden van het goede en het verbieden van het slechte in elke stad.

Dit alles is een duidelijk en zichtbaar bewijs voor hun hulp aan de Islaam en zijn aanhangers. En dit is een doorn (Sjajiyyoen, onrecht, gevaar) in de kelen van de mensen van hypocrisie (Ahloen-Nifaaq) en de mensen van kwaad en tweedracht (Sjiqaq). En Allaah is de Helper van Zijn religie zelfs als de ongelovigen en de (omgekochte) partizanen ervan walgen.

En we zeggen niet dat deze staat in elk aspect perfect is en dat het geen fouten heeft. Fouten komen voor bij iedere persoon en wij vragen Allaah dat hij deze staat helpt in het verbeteren van zijn fouten. Maar als een persoon (die zo'n bewering doet) naar zichzelf moest kijken, dan zou hij fouten vinden die zijn tong zou weerhouden van het spreken over anderen en zou zich beschaamd voelen voor het kijken naar anderen.

Shaych Saalih al-Fawzaan

Bron: al-Adjwibah al-Moefiedah blz. 117
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Shaych Ahmed an-Nedjmie hafidhehoellaah:
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Weerlegging van de Dwaling-
Ga naar: