ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 De geschikte leeftijd om te trouwen

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: De geschikte leeftijd om te trouwen   vr jun 13, 2008 4:32 pm

De geschikte leeftijd om te trouwenVraag:

“Wat is de geschikte leeftijd voor mannen en vrouwen, om te trouwen? Sommige jonge vrouwen vandaag de dag accepteren het niet om met een man te trouwen die ouder is dan zij en ook sommige mannen trouwen tevens niet met iemand die ouder is dan zij. We hopen op een antwoord, moge Allaah u belonen.”

Antwoord:

“Ik adviseer de jonge vrouwen om niet een man te weigeren vanwege zijn hogere leeftijd. Zelfs als hij 10, 20 of 30 jaar ouder is, is dit geen geldig excuus. De Profeet (Sal Allaahu ‘alayhi wa salam) trouwde met Aisha (Radia Allaahu 'anha) toen hij 53 jaar was en zij was toen 9 jaar. Een hogere leeftijd kan geen kwaad. Het is geen probleem als de vrouw ouder is dan de man en er is geen probleem als de man ouder is dan de vrouw. De Profeet (Sal Allaahu ‘alayhi wa salam) trouwde met Khadija toen zij 40 jaar was en hij was toen 25, voordat hij zijn eerste openbaring ontving. Zij was 15 jaar ouder dan hij. En Aisha was getrouwd toen zij een jonge vrouw van 6 of 7 jaar was en de Profeet (Sal Allaahu ‘alayhi wa salam) voltrok het huwelijk toen zij 9 jaar was en hij 53 was.

Velen van hen die op de radio of tv spreken en zich uitspreken tegen ongelijkwaardige leeftijden tussen man en vrouw hebben het verkeerd. Het is niet toegestaan voor hen zulke dingen te zeggen. Wat in plaats daarvan gedaan moet worden, is dat de vrouw moet kijken naar de toekomstige echtgenoot, als hij vroom en geschikt is moet zij hem aanvaarden zelfs als hij ouder is dan zij.

Evenzo moet de man proberen een vrouw te trouwen die vroom en deugdzaam is, ook al is zij ouder dan hij, vooral als zij nog niet de middelbare leeftijd heeft bereikt. Leeftijd moet in geen enkel geval als een excuus worden gebruikt. Het moet ook niet als een tekortkoming worden beschouwd, zolang de man vroom is of de vrouw vroom is. Moge Allaah de zaken voor iedereen goed maken.”

Shaych ‘Abdoel-Aziez ibn Baaz

www.selefiepublikaties.com

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
De geschikte leeftijd om te trouwen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Huwelijk-
Ga naar: