ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Uitstellen van het huwelijk voor een vrouw

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Uitstellen van het huwelijk voor een vrouw   ma jun 16, 2008 8:21 pm

Uitstellen van het huwelijk voor een vrouw

door Shaych Iemaam 'Abd al-'Aziez ibn Baaz


Vraag:
Als een persoon naar voren stapt om een vrouw ten huwelijk te vragen, maar haar voogd (vader, oom, broer, zoon etc.) weigert om haar uit te huwelijken, met als bedoeling haar te verhinderen van het huwelijk. Wat zegt de Islaam hierover?


Antwoord:
Het is een verplichting voor de voogden om te spoeden naar het uithuwelijken van degenen onder hun voogdijschap, als de bekwamen hen ten huwelijk komen vragen, en zij (de vrouwen) hier mee instemmen. Omdat, de Profeet (moge Allaah's Zegen en Vrede met hem zijn) heeft gezegd: "Wanneer iemand waarvan jullie tevreden zijn over zijn geloof en zijn gedrag (jullie vrouwen: dochters, zusters etc) ten huwelijk komen vragen, (geef hun dan de mogelijkheid om) te trouwen! Als jullie dit niet doen dan zal het een fietnah (rampspoed) op aarde worden en een groot verderf." [At-Tirmidhie: 1084, Ibn Maadjah: 1967, en de hadieth van at-Tirmidhie 1085 op gezag van Abie Haatim al-Moezanie getuigt hiervoor.]


Het is niet toegestaan om hen te weerhouden van het trouwen, en te laten trouwen met degenen die zij niet mogen, zoals: hun neven en dergelijken. Noch is het toegestaan om hun te weerhouden door het vragen van veel geld, of voor andere redenen die Allaah noch Zijn Profeet hebben geordend.


Het is echter een verplichting voor de leiders, zoals: de prinsen en rechters om degene die bekend staat voor het feit dat hij (zijn vrouwen) weerhoudt om te trouwen te stoppen en ervoor te zorgen dat er andere voogden -van boven naar beneden- hun plaats vervangen en het huwelijk voltrekken. In uitvoering van het recht en ter bescherming van de jongere mannen en vrouwen, voor het vervallen in hetgeen dat Allaah voor hen verboden heeft, als resultaat van het onrecht en de weerhoudingen om te trouwen door hun voogden.


Wij vragen Allaah om ons allen te leiden, en (ons het gemakkelijk te maken om) de waarheid voor te stellen op de begeerten van de eigen-ikken.


Bron: Kitaab ad-Da'wah blz. 165. door Iemaam 'Abd al-'Aziez ibn Baaz
www.dekoran.net
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Uitstellen van het huwelijk voor een vrouw
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Huwelijk-
Ga naar: