ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 De Islamitische wetgeving betreffende tovenarij en tovenaars.

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: De Islamitische wetgeving betreffende tovenarij en tovenaars.   ma jul 28, 2008 9:11 pm

De Islamitische wetgeving betreffende tovenarij en tovenaars.

Shaykh Saalih al-Fawzaan

Bron: Zaken die iemands islam ongeldig maken (pag. 47-50) [1]


In de naam van Allaah, de meest Barmhartige

(Sheikh Mohammed ibn Abdulwahaab zegt:)
De zevende (zaak): Tovenarij, zoals as-sarf en al-'atf , [2] wie dit in praktijk brengt of er tevreden mee is heeft ongeloof gepleegd.

De zevende soort ongeloof is tovenarij, datgene wat tovenaars doen. Dit bestaat uit twee soorten: echte (tovenarij) en illusionistische (tovenarij).

De eerste soort, echte magie, bestaat uit het blazen op knopen door de tovenaars, het mompelen van zinnen en woorden hierover (over de knopen), het zoeken van hulp bij de duivels in die woorden, het ophangen van dingen die geluk zouden brengen en het opschrijven van de namen van duivels op talismans.

Dit is echte tovenarij, en het is iets wat effect heeft op degene aan wie het gericht is, ofwel doordat hij hieraan doodgaat, ziek wordt, of dat zijn geest wordt aangetast.

De tweede soort, illusionistische magie (goochelarij), dit is wanneer zaken gemanipuleerd worden op een manier die ervoor zorgt dat iemand denkt dat datgene wat hij ziet werkelijk is, terwijl dat niet zo is. Iemand denkt dat een tovenaar de volgende zaken heeft gedaan

• hij verandert een steen in een dier
• hij dood iemand en brengt hem tot leven, door zijn hoofd eraf te hakken en het terug te plaatsen
• hij trekt een auto mee aan zijn haren of tanden
• hij wordt overreden door een auto, maar het doet hem niks
• hij begeeft zich in een vuur
• hij eet vuur
• hij steekt zichzelf met een stuk metaal
• hij steekt met een schroevendraaier in zijn oog
• hij eet een stuk glas

Al deze zaken zijn neppe trucs die geen waarheid bevatten, en ze zijn zoals de magie van fir’awn’s tovenaars.
Allaah, de Verhevene, zegt:

“Het scheen hem (Moosa) dat zij (de stokken van de tovenaars) door hun tovenarij voortbewogen” Soorah Taa-Haa (20):66

En Allaah de Verhevene zegt:

“Zij betoverden de ogen van de mensen en joegen hen angst aan” Soorah al-A'raaf (7):116

Dit is goochelarij. [3] Ze noemen het al-qamrah. Een truc die de tovenaar uitvoert in de ogen van de mensen. Wanneer de qamrah uitwerkt, veranderen de zaken terug naar hun normale staat.

Tovenarij is ongeloof, en het bewijs is de uitspraak van Allaah, de Verhevene:

“Maar de duivels waren ongelovig, zij onderwezen de mensen tovenarij.” Soorah al-Baqarah (2):102

Zowel het leren als het onderwijzen van magie is ongeloof in Allaah, de Machtige en Majesteitelijke. Het is ook één van de soorten apostasie (ongeloof). De tovenaar is een apostaat (afvallige). Als hij eerst gelovig was en daarna tovert, dan is hij uit de Islamitische Religie getreden. Volgens sommige geleerden dient hij gedood te worden zonder dat hem gevraagd wordt om berouw te tonen, want als hij openlijk berouw toont, zal hij bekend staan als iemand die de mensen oplicht, en de kennis van tovenarij zal nog steeds in zijn hart zijn zelfs nadat hij berouw toont.

(Sheikh Mohammed ibn Abdulwahaab zegt:)
Het bewijs is Zijn uitspraak: "En zij (de twee die magie onderwezen) onderwezen pas nadat ze eerst zeiden: ‘Voorwaar, wij zijn slechts een beproeving, wees daarom niet ongelovig.’ ”

Allaah, de Majesteitelijke stuurde twee engelen uit de hemel naar beneden, om de mensen tovenarij te leren, als een beproeving en test voor de mensen. Toen ze aankwamen bij degenen die tovenarij wilde leren, adviseerden zij hen, zeggende: “Voorwaar, wij zijn slechts een beproeving, wees daarom niet ongelovig.”

Oftewel: “Leer geen magie.” Dus dit bewijst dat het leren van magie ongeloof is.

Voetnoten
[1] Van de TROID publicatie: Zaken die iemands Islam ongeldig maken door Shaykh al-Islam Muhammad ibn 'Abdil-Wahhaab, uitgelegd door Shaykh Saalih al-Fawzaan.

[2] As-sarf en al-'atf: Twee soorten tovenarij, waarbij de mensen tegen elkaar opgezet worden (as-sarf) en waarbij men ervoor zorgt dat er liefde tussen hen komt (al-'atf)

[3] Zelfs goochelarij kan worden gezien als ongeloof in Allaah. Shaykh Saalih al-Fawzaan, moge Allaah hem behouden, zegt in zijn boek, Duroos fee Sharh Nawaaqidh al-Islam (blz 146-147):

Jundub ibn Ka’b, de metgezel, doodde een tovenaar in de aanwezigheid van één van de gouverneurs van Banee Umayyah. Hij kwam en zag de tovenaar spelen in aanwezigheid van de gouverneur. Hij deed alsof hij iemand doodde en daarna tot leven bracht door zijn hoofd eraf te hakken, en weer te plaatsen.
Dit is een van de soorten van goochelarij. Hij probeerde de mensen ervan te overtuigen dat hij hem doodde en daarna zijn hoofd terug op zijn schouders legde. In het echt deed hij niks, hij hield de mensen voor de gek met een illusie. Dus Jundub ging naar hem en sloeg hem met zijn zwaard tot hij zijn hoofd eraf hakte en zei: “Als hij oprecht was, laat hem zichzelf dat terug tot leven brengen.”

Noot van de vertaler: Ibn ‘Abdil-Barr (moge Allaah genadig met hem zijn) vermelde dat de gouverneur al-Waleed ibn ‘Uqbah was (Moge Allaah tevreden met hem zijn) en dat hij Jundub arresteerde voor deze daad en dat hij schreef naar de khaleefah ‘Uthmaan ibn ‘Affaan (moge Allaah tevreden met hem zijn) wat er gebeurt was. ‘Uthmaan beval hem toen om hem (Jundub) vrij te laten, en dat gebeurde. (Alistee'aab, blz 113)


Bron: www.bakkah.net
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
De Islamitische wetgeving betreffende tovenarij en tovenaars.
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Aqiedah/ Geloofsleer-
Ga naar: