ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Respect voor de Geleerden

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
Ghorabaa

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Respect voor de Geleerden   di jul 29, 2008 10:34 pm

Respect voor de Geleerden


Vraag:

?Is het iets van eenheid, om minachting te hebben voor het Comité van Grote Geleerden, en hen te beschuldigen van hypocrisie en dat zij betaalde arbeiders zijn.


Antwoord:

?Het is verplicht om de Geleerden van de Moslims te respecteren, omdat zij de erfgenamen (i.e. kennis) van de Profeten zijn. Dus het hebben van minachting jegens hen, verwijst naar het minachten van hun positie, (namelijk) hun erfgoed van de Profeet (salallaahoe 'alayhie was sallem) en minachting van de kennis die zij dragen. Minachting jegens hen betekent in eerste instantie, minachting jegens ander dan hen.

Dus het is een verplichting om de Geleerden te respecteren voor hun kennis en status in de Oemmah en voor hun verantwoordelijkheid die zij uitdragen ter voordeel van de Islaam en de Moslims. Wie geen vertrouwen heeft in de Geleerden, op wie moet hij dan vertrouwen? Als het vertrouwen in de Geleerden wordt gelaten, naar wie moet er gerefereerd worden bij ingewikkelde omstandigheden en het uitleggen van de regels in de Sharie'ah (Islaamitische Wetgeving)? Dus op dat punt, zal de Oemmah verloederen, en zullen zij in chaos vervallen.

Dus als een geleerde Idjtihaad verricht en correct is, dan zal hij twee beloningen krijgen. En als hij Idjtihaad verricht en niet correct is, dan zal hij één beloning krijgen en zal vergeven worden voor de gemaakte fout. Er is niemand die de geleerden minacht, behalve degene die over zichzelf een zware bestraffing afroept. De geschiedenis - van de vroegere en de recente tijden- is hier een goede getuige voor, en het doet er niet toe of deze geleerden van degenen zijn die zorgdragen voor de aangelegenheden van de Moslims, zoals de Rechters, of het Comité van Grote Geleerden.

Shaych Saalih al-Fauwzan

Bron: Al-Adjwibah al-Moefidah,
samengesteld door Djamal bin Fariehan al-Harithie, blz 10-142.
Vertaald door: Youssef Ibn Hoessein
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Respect voor de Geleerden
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Manhadj/ Methodologie-
Ga naar: