ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Beloning Voor 3 Dochters

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
Ghorabaa

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Beloning Voor 3 Dochters   di jul 29, 2008 10:55 pm

Uit het boek van:

De verdienste van het opvoeden van 3 dochters

Vraag 93:

De boodschapper van Allah( Sala Allahu 3alaihie Wassalaam) heeft gezegd:

''Hij die 3 dochters heeft en geduld met hen heeft, hen te drinken geeft en hen kleedt, zij zullen een scherm tegen het vuur voor hem zijn.''

Zullen ze alleen een scherm zijn tegen het vuur voor hun vader of zal hun moeder hier ook deel aan hebben? Ik heb trouwens 3 dochters, alle lof zij aan Allah.

Antwoord:

Deze overlevering heeft een algemene strekking. Hij omvat zowel de vader als de moeder, omdat hij ( Alaihi Ass-Salatoe wa Salaam) ook heeft gezegt:

''Wie 2 dochters heeft en hen goed behandelt, zij zullen een scherm tegen het vuur zijn voor die persoon.''

Ook als hij zussen, tantes van zijn vaderskant of van zijn moederskant en andere gelijksoortige familieleden heeft. Als hij hem goed behandelt dan hopen wij dat hij hierdoor het paradijs zal betreden. Als hij hen dus goed behandelt dan verdient hij een enorme beloning en is hij afgeschermd tegen het vuur vanwege deze goede daad. Deze beloning geldt alleen voor Moslims. Als een moslim zulke goede daden verricht, zoekend naar het welbehagen van Allah, dan heeft hij ervoor gezorgd dat hij gered wordt van het vuur. Er bestaan vele manieren om gered te worden van het vuur en het paradijs te betreden en een Moslim is verplicht om zoveel mogelijk van deze manieren na te streven. De islaam op zich is de enige basis en is verreweg de belangrijkste reden om het paradijs te betreden en gered te worden van het vuur. Daarnaast zijn er ook daden die een moslim kan verrichten waarmee hij het paradijs kan betreden en gerd kan worden van het vuur. 1 daarvan is wanneer iemand dochters of zussen heeft en hen goed behandelt. Zij zijn dan een scherm voor hem tegen het vuur.

Ook wanneer iemand sterft en 3 dochters achterlaat die de puberteit nog niet hebben bereikt, zullen zij een scherm zijn voor hem tegen het vuur. Er werd gevraagd: ''O Boodschapper van Allah en hoe zit het dan met 2? Hij ( Sala Allahu 3alaihie Wassalaam) antwoordde:

''Ook twee.''

Zij vroegen hem daarna niet naar 1. Het is ook authentiek overgeleverd dat hij( Sala Allahu 3alaihie Wassalaam) heeft gezegt:

''Allah heeft gezegd: 'Als ik van Mijn gelovige dienaar de geliefde van zijn wereld wegneem en hij zich hierbij neerlegt, dan is er voor hem geen andere beloning dan het paradijs.''

Dus hiermee maakt hij( Alaihie Salatoe Wassalaam) duidelijk dat de gelovige dienaar geen andere beloning bij Hem heeft dan het paradijs, als Allah zijn geliefde in deze wereld wegneemt en hij daar geduld mee heeft en zich erbij neerlegt.

Dus als Allah 1 van onze kinderen wegneemt dan is deze overlevering van toepassing. Als de vader, moeder of beiden geduld hebben en zich neerleggen bij de situatie dan is het paradijs hun beloning. Dit is een grote gunst van Allah. Als de echtgenoot, echtgenote en de rest van de familie en vrienden geduld hebben en zich erbij neerleggen dan is deze overlevering ook op hen van toepassing.

Om hiervoor in aanmerking te komen dient men wel vrij te zijn van zaken die dat ( binnengaan van het paradijs) in de weg staan, zoals het overlijden terwijl men 1 van de grote zonden begaat. We vragen Allah om bescherming hiertegen.

Sheikh Ibn Baaz.
[ Majmu'Fataawa wa Maqaalaat Mutanawwi'a: 4/375].

Bron: Vragen en atwoorden over het moslimkind

137. Fatawaa beantwoord door:

Zijn eminentie, Sheikh Abdul-Aziez Ibn Abdillah Ibn Baaz.
De nobele geleerde Muhammed ibn Salih Al-Uthaymeen.
De nobele Sheikh Salih Ibn Fawzaan Al-Fawzaan
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Beloning Voor 3 Dochters
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Algemeen-
Ga naar: