ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Over Djihaad fisabillaah

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Over Djihaad fisabillaah   vr aug 15, 2008 3:39 pm

Over Djihaad fisabillaah:

Abie Boerzah zegt dat de Profeet sallallahoe 'alayhi wa sallam een strijd voerde en hij deze gewonnen had. Vervolgens zei hij tegen zijn metgezellen: "Missen jullie iemand?" Zij zeiden: "Ja, die en die." Vervolgens zei hij hetzelfde, waarop zij weer vermeldden welke personen zij misten. Vervolgens zei hij: "Missen jullie nog iemand?" Waarop zij antwoordden van niet. Hij zei: "Maar ik mis Djoelaybieb, zoek hem."
Zij zochten naar hem bij degenen die van het leven ontnomen waren, waarop zij hem vonden tussen 7 lijken van diegenen die hem bestreden en vervolgens vermoord hadden. De Profeet sallallahoe 'alayhi wa sallam werd naar hem gebracht, waarop hij voor hem stond en zei: "Hij heeft 7 gedood, waarna hij gedood werd. Hij is van mij en ik ben van hem, hij is van mij en ik ben van hem."
Hij werd in de armen van de Profeet sallallahoe 'alayhi wa sallam gelegd en niemand anders dan de Profeet sallallahoe 'alayhi wa sallam droeg hem, waarop hij in zijn graf werd gelegd en er werd niet vermeld dat hij gewassen werd.
(gedeelte van Moeslim 7/152, genomen uit: Alle daden worden volgens de intentie beoordeeld.)

Volgens al-Boekhaarie zei Madjashie: "Ik nam mijn broer naar de Profeet sallallahoe 'alayhi wa sallam na de verovering [van Mekkah] en zei 'Ya Rasoeloelah, ik ben naar jou gekomen met mijn broer, opdat jij de eed van trouw met hem kan afleggen voor migratie.'
De Profeet sallallahoe 'alayhi wa sallam zei 'De mensen van migratie [d.w.z. degenen die naar Medienah migreerden voor de verovering] genoten de privileges van migratie [d.w.z. migratie is niet meer nodig].'
Ik zei tegen de Profeet sallallahoe 'alayhi wa sallam 'Waarvoor zal je dan zijn eed van trouw afleggen?'
De Profeet sallallahoe 'alayhi wa sallam zei 'Ik zal zijn eed van trouw afleggen voor de Islaam, Imaan en voor Djihaad [strijden op de weg van Allah].'"
Moedjahied zei evenzo: "Ik zei tegen Ibn 'Oemar 'Ik wil naar Syri? migreren.' Hij zei 'Er is geen migratie, behalve Djihaad [fisabilah]. Ga en bied jezelf aan voor Djihaad, en als je een mogelijkheid tot Djihaad vindt [blijf daar] en anders, kom terug.'"
(The battles of the Prophet - Ibn Kathier)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Over Djihaad fisabillaah
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Jihaad-
Ga naar: