ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Negen grote voordelen die verkregen worden door de Quraan te lezen en vervolgens daarop te reflecteren

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Negen grote voordelen die verkregen worden door de Quraan te lezen en vervolgens daarop te reflecteren   di sep 02, 2008 1:28 am

Negen grote voordelen die verkregen worden door de Quraan te lezen en vervolgens daarop te reflecteren [1]


vertaald van de site www.bakkah.net


In de Naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Genadevolle, moge Zijn salaat en salaam op zijn laatste boodschapper Mohammed salallahu aleihi wa sallam rusten, ...en dan nu:

Voorwaar het Boek van Allah is niet zoals andere boeken, het is het tijdloze Woord van Allah, niet een geschapen iets, een studie gids voor het leven en de dood en datgene wat erna komt.
Daarom verdient het een zorgvuldige studie, in tegenstelling tot de woorden van andere. Noodzakelijk is het, dat de lezer terug gaat naar de vroege overleveringen van diegene die de Openbaring hebben meegemaakt en de uitleg hebben mogen aanhoren van diegene die Allah heeft uitgekozen salallahu aleihi wa sallam, om Zijn Woorden door te nemen en uit te leggen aan de gehele mensheid. Zou iemand proberen om de betekenissen te achterhalen van de verzen zonder deze studie alvorens te verrichten, dan zou de vuiligheid van de tijd waarin hij leefde en de ontwetendheid van de correcte toepassing en het begrip die de eerste moslims wel hadden, hem tot een verkeerd begrip leiden die Allah niet bedoeld heeft, en daardoor zou hij dwalen, terwijl hij denkt Allah te aanbidden.

Dus elke oprechte moslim, die hoopt om Allah's Liefde voor zich te winnen door het reciteren van Allah's Boek, zou stevig vast moeten houden aan de betekenissen die uitgelegd zijn door de Profeet salallahu aleihi wa sallam, en die onderwezen zijn door de Metgezellen, en hun directe volgelingen en de eerste geleerden in de islaam.

Weet dat het reciteren en reflecteren van het Boek van Allah, je tijd regelmatig besteden aan de studie ervan en implementatie, bijzonder grote voordelen heeft in dit leven en het daarop volgende, dus laat ons kijken naar een paar van deze voordelen, zodat we meer gehecht raken aan de Majestueuze Woorden van Allah. Elk voordeel voldoet al genoeg als aanmoediging, om ons te motiveren, en de luiheid die we hebben te verlaten en onze tijd op de juiste manier te besteden aan de Quraan.


1 - Het lezen en het reflecteren van de Quraan vervuld een islamitische plicht
Voorwaar de Profeet salallahu aleihi wa salam vatte deze Dien samen met zijn verklaring:
"De Dien is naseeha (oprechtheid)!"

Waarop Tameem ibn Aws radie ALLAH anhu toen zei:" We vroegen,"Aan wie?"
waarop de Profeet salallahu aleihi wa sallam zei:
"Aan Allah, Zijn Boek, Zijn Boodschapper en de leiders van de mensen, en hun gemeenschap." [2]

De oprechtheid die men schuldig is aan het Boek van Allah, zoals ibn Rajab el Hambali rahimahullah zei, is door een sterke liefde ervoor te hebben, door het te te eren en te prijzen voor zijn geweldige status, en door te bevestigen dat de Quraan het Woord van Allah is. Ook door het zoeken naar de juiste betekenis ervan, en het voortdurend studeren ervan, en de goede manieren die erin aangemoedigd worden in praktijk te brengen. [3]

Dus door het lezen en reflecteren op de Quraan, voldoet iemand aan de verplichting en wordt daar ook voor beloond. En daarop volgend, zal de Quraan een bewijs zijn voor hem op de Dag des Oordeels! Wat meteen onze tweede voordeel is die we zullen bespreken, wanneer we dit Edele Boek zullen omhelzen.

2 - De Quraan zal een bewijs voor ons zijn op de Dag des Oordeels
Dit vanwege de woorden van de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam:

"...en de Quran is een bewijs voor je of tegen je..." [4]

Dus een van de twee dingen zullen plaatsvinden met dit bewijs, het Boek van Allah. Het zal of een bewijs in jouw voordeel zijn, een bewijs op die Dag wanneer je elke goede daad nodig zal hebben,... of het zal een nadeel zijn voor je. Het Woord van Allah, een bewijs tegen je! Wie zal er gered zijn van de terreur die plaats zal vinden op die Dag, als Allah's Eigen Woord een bewijs tegen hem is!

Denk goed na, lieve Moslim, broeder of zuster, over in welke toestand je jezelf nu bevindt ten opzichte van de Quraan! Negeer je de Quraan? Doe je iets wat in tegenspraak is met de Quraan? Negeer je Zijn bevelen en Zijn verbiedingen? Reflecteer je over de betekenis van Zijn verzen? Zal de Quraan aan jouw zijde zijn op de Dag des Oordeels?

Oh Allah! we vragen aan U, bij Uw Glorieuze Spraak en de rest van Uw Schone Namen en Eigenschappen, om de Quraan een bewijs voor ons te maken! Oh Allah laat de Quraan niet een bewijs tegen ons zijn op die Dag en red ons van het hellevuur!

Zou Allah de Quraan een bewijs maken in ons voordeel op die Dag, dan zou het een bemiddelaar zijn voor ons, wanneer er geen enkele bemiddeling zal plaatsvinden behalve dan met Zijn toestemming.

3 - De Quraan zal bemiddelen voor ons op de Dag des Oordeels
Het bewijs: abu Umaamah vermeldt dat de Profeet salallahu aleihi wa sallam zei:

"Reciteer de Quraan, want voorwaar het zal op de Dag der Opstanding als een bemiddelaar verschijnen voor zijn metgezellen." [5]

4 - Je status in dit leven zal verheven worden
In Sahih Moslim, vinden we een mooi verhaal, over hoe een man die behoorde tot de mensen die het paradijs beloofd was, Omar ibn al Khataab, en zijn afgevaardigde in Mekka, dit begrepen.

Op het gezag van Aamir ibn Waathilah, die zei dat Naafi' ibn AbdilHaarith, Umar (ibn al Khataab) ontmoette in (een plaats die luidde) Usfaan. Umar had hem (Naafi) als bestuur over Mekka aangesteld.

Dus zei hij (Umar):"Wie heb je als bestuur aangesteld over de mensen in het Vallei (Mekka)?"

Hij (Naafi) zei: "Ibn Abzaa."

Hij (Umar) zei: "Wie is ibn Abzaa?"

Hij (Naafi) zei: "Een van onze slaven die bevrijd is."

Hij (Umar) zei: "Dus je hebt een bevrijdde slaaf als bestuur over hen gezet?"

Hij (Naafi) zei: "Voorwaar, hij is een reciteerder van het Boek van Allah, De Machtige en Majestueuze, en waarlijk hij is geleerd in de wetten van de erfenis."

Umar zei: "Waarlijk uw Profeet salallahu aleihi wa sallam heeft gezegd:

"Voorwaar, Allah zal sommige mensen verheffen door middel van dit Boek en andere ermee doen dalen." [6]

5 - Je zal behoren tot de beste van de mensen
Uthmaan radie ALLAH anhu, de derde Khaliefah en de meeste geliefde persoon op aarde na de Profeet salallahu aleihi wa sallam, Abu bakr en Umar, zei dat de Profeet salallahu aleihi wa sallam zei:

"De beste onder jullie zijn diegene die de Quraan leren en onderwijzen aan andere" [7]

6 - Er zijn tien beloningen voor elke letter die je reciteert uit de Quraan
Een authentieke hadith in de sunnan van at-Tirmidhi bewijst:

Wie dan ook een letter uit het boek van Allah reciteert, zal een beloning krijgen. En die beloning zal vermenigvuldigd worden met tien. Ik zeg niet dat "Alif, Laam, Miem" een letter is, maar ik bedoel dat "Alif" een letter is, "Laam" een letter is en "Meem" een letter is." [8]

Dus reciteer vaak de Quraan om deze verdiensten te winnen, en ook om van het volgende voordeel te profiteren

7 - De reciteerders van de Quraan zullen in gezelschap zijn van de nobele en gehoorzame engelen.
Aicha radie ALLAH anhaa, de geliefde vrouw van de Profeet salallahu aleihi wa sallam, die zijn hoofd op haar schoot vasthield, terwijl hij stervende was, vermeldt dat de profeet salallahu aleihi wa sallam zei:

"Waarlijk diegene die de Quraan mooi, zacht en precies reciteert, hij zal in het gezelschap zijn van de nobele en gehoorzame engelen. En voor diegene die het reciteert met moeite, stotterend of strompelend door zijn verzen, dan voor hem zal de beloning DUBBEL zijn." [9]

Dus laat de Shaytaan je niet inspireren door met valse smoesjes te komen, zoals "Ik ben geen arabier" of "Het is niet mijn taal". Deze hadith is een duidelijke bewijs tegen dit soort influisteringen. Maak tijd voor het Boek van Allah, of je nu een Arabier bent of niet! De smoesjes zijn er nu niet meer en het pad om het Boek van Allah te omhelzen is vrijgemaakt, zonder terughouding of het verzinnen van smoesjes!

En zeker zul je niet aarzelen om een leraar te zoeken of een studiegroep voor de Quraan, wanneer je eenmaal de volgende en misschien wel de meest geweldige voordeel die je zult verkijgen door het reciteren en reflecteren van de Quraan...

8 - De quraan zal je leiden naar het Paradijs
de Profeet salallahu aleihi wa sallam zei:

"De Quraan is een bemiddelaar, iets wat toestemming is gegeven om te bemiddelen, waar terecht in wordt geloofd. Wie dan ook die het voor zich legt, zal hem leiden naar het Paradijs. En wie het achter zich legt, zal hem sturen naar het Hellevuur." [10]

9 - Jouw positie in het Paradijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid Quraan je hebt gememoriseerd in dit leven
Abdullah ibn Amr ibn al Aas hoorde van de Profeet salallahu aleihi wa sallam dat hij zei:

"Het zal gezegd worden tegen de metgezel van de Quraan:"Lees en stijg (door de verschillende levels van het Paradijs) en maakt jouw stem mooi wat je gewoon was te doen in de wereld! Want voorwaar, jouw positie in het Paradijs zal zijn waar je de laatste vers zal reciteren!" [11]

Weet dat deze negen voordelen, van de vele andere voordelen die aanwezig zijn, alleen verkregen zullen worden, wanneer men zich oprecht vasthoudt aan het Boek van Allah, niet door zomaar te zeggen van: "Ik hou van de Quraan, het is zo mooi." Maar door het hart oprecht te hechten aan het Boek van Allah en dat de ledematen en de tong deze hechtenis zullen opvolgen.

Je moet weten dat alleen een paar van de vele voordelen die je zult krijgen door het lezen en reflecteren van de Quraan hier genoemd zijn. Er zijn veel voordelen die je te wachten staan wanneer je de Quraan en de hadith leest, zoals bijvoorbeeld de sura uit de Quraan dat zal bemiddelen voor je in het graf, en dat de Quraan een lichamelijke genezing is, een bron van rust en ontspanning voor je hart en veel meer dingen.

en Allah weet het beter

dit artikel is vertaald door abu abdirRAHMAAN mohammed al amsterdaami.

Het artikel in zijn oorsprongelijke vorm is te vinden op de volgende link:
nine benefits, www.bakkah.net


Voetnoten
[1] geschreven door Abul Abbaas, 1421-12-20, toen upgedated in 1424-09-05

[2] Sahih Muslim #194 (1/220 uit Sharh An Nawawi)

[3] zie Jaami'ul-Uloem wal-Hikam, p.221 (Ar Risaalah, 1417)

[4] deel van een hadith in Sahih Moslim #533 (2/97 uit Sharh An Nawawi)

[5] Sahih Moslim #1871 (3/330 uit Sharh An Nawawi)

[6] Sahih Moslim #1894 (3/339 uit Sharh An Nawawi)

[7] Sahih Al Boekhaari #5027 (9/89-90 uit Fat-hul-Baari)

[8] Sunan at Tirmidhie #2910; Al Albaani verklaart het autehntiek in Sahih Sunan At-Tirmithee (3/164)

[9] Sahih Moslim #1859 (3/325 uit Sharh An Nawawi); een andere versie van deze hadith met een bewoording die een beetje afwijkt van deze is te vinden in Sahih Al Boekhaari #4937 (8/852 uit Fat-hul-Baari)

[10] een authentieke hadith die gevonden is in Sahih Ibn Hibbaan #124 (1/330-331 uit Tartib Ibn Balbaan, geprindt door Ar Risaalah), op het gezag van Abdullaah ibn Masoed; Al Albaani verklaard het authentiek in Silsilatul-Ahaadithis-Sahihah #2019

[11] Sunan At Tirmidhi #2914; Al Albaani verklaard het authentiek in Sahih Sunan At Tirmidhi (3/164-165)

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Negen grote voordelen die verkregen worden door de Quraan te lezen en vervolgens daarop te reflecteren
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Fiqh Zaken-
Ga naar: