ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Aqiedah/Geloofsleer

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Aqiedah/Geloofsleer   di mei 20, 2008 3:05 pm

Aqiedah

Allaah Ta`ala zegt: ((Er is geen volk te vinden dat (werkelijk) in Allaah en in de laatste Dag Zelfs wanneer deze tegenstrevenden hun vaders, zonen, broeders, of stamgenoten zijn. Zij zijn degenen bij wie Allaah het geloof (Iemaan) in hun harten verankert heeft en Hij geeft hen kracht met genade van Hem, en Hij doet hen tuinen (het Paradijs) binnengaan waar de rivieren onder door stromen, zij zullen daarin voor eeuwig leven. Allaah heeft Welbehagen met hen en zij hebben welbehagen met Hem. Zij zijn degenen die van de partij van Allaah zijn (degenen die de vijanden van de Islaam haten). Weet: voorwaar de partij van Allaah is de overwinnaar))..(Al-Moedjaadellah: 22)

Allaah Ta`ala zegt: (( En als jouw Heer het gewild had dan kon Hij de mensheid voorzeker als één Oemmah gemaakt hebben, maar zij kunnen onenigheid onder elkaar niet vermijden. Behalve degenen aan wie jouw Heer Zijn Gunsten heeft gegeven (de volgelingen van de waarheid - Islaam -), en daarvoor zijn zij geschapen)). (Hoed: 118/119)

Ook op gezag van ‘Omar die gezegd heeft dat hij de Profeet (salaallaahoe `alayhie was sallem) heeft horen zeggen, toen hij gevraagd werd over al-Iemaan: "... Het houdt in dat je gelooft in Allaah, Zijn engelen, Zijn boeken, Zijn Profeten en in de Laatste Dag en dat je gelooft dat zowel het goede als het slechte voorbeschikt is (al-Qadr).” ( Authentiek: Overgeleverd door Moslim nr.8, Ahmed 8/27-51, Aboe Dawoed nr.4695, at-Tirmidhie nr 2610, an-Nesaa’ie 8/97, Ibn Maadjah nr. 63, Ibn Mandah in al-Iemaan nr. 1, at-Tayjaalasie blz. 24, Ibn Hibbaan nr. 168, al-Aadjoerrie in ash-Sharie’ah nr. 188, Aboe J’ala nr. 242, Al-Bayhaqie in Dalaa-il an-Noeboewa 7/69, Al-Baghawie in Sharh as-Soennah nr. 2, en Al-Albaanie heeft hem authentiek verklaard in Sahieh Soenan Ibn Maadjah (63).www.ahloelhadieth.com
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Aqiedah/Geloofsleer
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Aqiedah/ Geloofsleer-
Ga naar: