ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Het Hulp vragen van anderen naast Allaah

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
Ghorabaa

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Het Hulp vragen van anderen naast Allaah   do mei 22, 2008 8:36 am

Het Hulp vragen van anderen naast Allaah

Vraag: Wat is de regelgeving betreffende het hulp vragen aan een dode persoon. Doordat hij zegt: Help, o persoon! En wat is de regelgeving als hij vraagt van de levenden die niet bij deze persoon die hulp vraagt aanwezig zijn?

Antwoord:

Ten eerste: Het hulp vragen aan een dode persoon, doordat hij zegt: Help. O persoon! - het is verplicht hem te adviseren en hem hierop aan te spreken dat dit een verboden zaak is. Beter gezegd: Dit is Shirk. Als hij hiermee doorgaat, dan is hij een Moeshrik en een Kaafir. Dat is omdat hij van iemand naast Allaah heeft gevraagd waar alleen Allaah macht over heeft. Hij heeft het recht van Allaah aan een schepsel toegericht. De Verhevene heeft gezegd: “Voorzeker! Degene die Shirk pleegt met Allaah, dan heeft Allaah voor hem het paradijs verboden en het Vuur is zijn verblijfplaats.” (Al-Maaïdah 5: 72) Het Vers.

Ten Tweede: Het vragen van hulp aan de levende die niet aanwezig is, is niet toegestaan. Dat is omdat hij een ander dan Allaah heeft aangeroepen en hem heeft gevraagd waar alleen Allaah de Verhevene macht over heeft. En dit is ook Shirk. De Verhevene heeft gezegd: “Degene die hoopt op de ontmoeting van zijn Heer, laat hem dan goede daden verrichten en geen Shirk plegen in de aanbidding van zijn Heer.” (Al-Kahf 18: 110)

Het aanroepen van de levende die afwezig is, behoort tot de aanbidding. Degene die dit doet, moet geadviseerd worden. Indien hij niet accepteert, dan is hij een Moeshrik, Shirk die iemand uit de religie doet uittreden.

En bij Allaah ligt het succes. En de Salaat en de Salaam van Allaah zij over onze Profeet Mohammed, zijn volgelingen en zijn Metgezellen. (1/ 137)


Lid: 'Abdallaah Ibn Qu'oed
Lid: 'Abdallaah Ibn Ghoedayyaan
Vice-voorzitter van het Comité: 'Abd Ar-Razzaaq 'Afiefie
Voorzitter: 'Abd Al-'Aziez Bin 'Abdallaah Bin Baaz

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Het Hulp vragen van anderen naast Allaah
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Algemeen-
Ga naar: