ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 De Status van de Arabische Taal in de Islam

Ga naar beneden 
AuteurBericht
ibnmouhmmadAantal berichten : 2
Leeftijd : 30
Woonplaats : Utrecht
Registration date : 03-09-08

BerichtOnderwerp: De Status van de Arabische Taal in de Islam   wo sep 03, 2008 6:57 pm

De Status van de Arabische Taal in de Islam


Hieronder een profijtvol stuk van Shaykh-ul-Islaam ibn Taymiyyah over de status van de Arabische taal in de Islaam.

De Status van de Arabische Taal in de Islaam

- Gewend raken aan een andere taal dan het Arabisch - de taal die het symbool is van de Islaam, de taal van de Qur'aan - is makrooh. De vroegere moslims die ergens anders gingen wonen, leerden de mensen daar de Arabische taal, zodat het Arabisch de gangbare taal werd daar.

- De beste manier om gewend te raken aan de Arabische taal is door het aan de jonge mensen thuis en op scholen te leren, zodat het symbool van de Islaam zal zegevieren. Dit zal het makkelijker maken voor de mensen van de Islaam om de Qur'aan en de Sunnah te begrijpen, evenals de woorden van de Salaf. Niet zoals de persoon die het gewend is een andere taal te spreken en het heel moeilijk vindt om een andere taal aan te leren.

- Het gewend zijn aan het gebruiken van een taal heeft een sterk effect op iemands denken, gedrag en religieuze toewijding. Daarnaast heeft het een effect op het volgen van de vroegere generaties van deze Ummah. Hen (de vroegere generaties) als voorbeeld nemen, zal vooruitgang boeken in het denken, religieuze toewijding en gedrag.

- De Arabische taal is een deel van de Islaam en het Arabisch beheersen is een verplichte taak. Het is een taak om de Qur'aan en de Sunnah te begrijpen, en deze kunnen niet worden begrepen zonder het Arabisch. Dit betekent dus dat het vervullen van deze taak (het Arabisch leren) een verplichting is.

- Overleveringen van 'Umar leren ons dat hoe belangrijk het is om de Arabische taal te beheersen, omdat het een deel is van onze religie. In de Religie is het belangrijk om woorden en acties te begrijpen. Het Arabisch begrijpen is een manier om de woorden van de Islaam te begrijpen en de manier om de Sunnah te begrijpen is om de acties van de Islaam te begrijpen.

Al het goede komt van Allaahu Ta'ala. Het slechte komt van mijzelf en de Shaytaan.

Moge Allaah het ons gemakkelijk maken in het leren van de taal van de Islaam. Moge Hij - de Kenner van het onzienbare - jullie beschermen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
De Status van de Arabische Taal in de Islam
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Algemeen-
Ga naar: