ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Over Anaashied

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Over Anaashied   wo sep 03, 2008 7:15 pm

Over AnaashiedVraag:

"Er wordt gesproken van overleveringen over Islaamitische anaashied, en er word gezegd dat het is toegestaan en er word gezegd dat het een alternatief is voor muziek bandjes, dus wat is uw edele visie ?"

Antwoord:

"Deze benaming is niet juist, en haar benaming is een casus, want er wordt geen Islaamitische anaashied genoemd in de boeken van de selef (voorgangers). En het is bekend dat de Soefiyyah (soefies) degenen zijn die al-anaashied namen tot hun geloof en zij noemen het as-Samaa`. En in onze tijd zijn er vele groeperingen en sekten. Er is reeds voor elke groep of sekte opzwepende anaashied en zij noemen het Islaamitische anaashied, deze benaming daarvoor is niet juist, het is dus niet toegestaan om deze anaashied te nemen en te verspreiden tussen de mensen. Wa billaahit-Tawfieq."


Shaych Saalih al-Fawzaan

Bron: www.Sahab.com
Vertaald door: `Iesaa aboe Yoesoef al-Oeroebie
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Re: Over Anaashied   wo sep 03, 2008 7:16 pm

Over Anaashied (deel 2)Shaych Saalih al-Fawzaan (hafidhahoellaah) zegt in zijn boek 'al-Khoetoeb al-Mimbarieyah':

?... en het is nodig om hierover een verduidelijking te geven, en dat is (betreffende) de toename van circulatie van bandjes met anaashied onder de religieuze jeugd en zij noemen ze Islaamitische anaashied. En het is een soort muziek en soms is het met mooie stemmen die fitnah zullen veroorzaken voor de mensen. En ze worden verkocht in de cassette-winkels naast bandjes met Qor'aan en Islaamitische voordrachten. En om deze 'anaashied' Islaamitisch te noemen is verkeerd. De Islaam heeft voor ons immers geen anaashied voorgeschreven, maar Dhikr van Allaah (het gedenken van Allaah) en het reciteren van de Qor'aan en het leren van profijtvolle kennis. Wat anaashied betreft, die zijn van de religie van de afgedwaalde Soefies, die hun religie tot vertier en spel genomen hebben. En om de anaashied als onderdeel van onze religie te nemens is een imitatie van de Christenen ,die hun religie tot gezang, liederen en melodieuze klanken hebben gemaakt. Dus de oplossing is een waarschuwing tegen deze anaashied en een verbod op de verkoop en distributie ervan.?

Shaych Saalih al-Fawzaan

Vertaald door: Aboe Yoesoef
Engelse bron: www.therightiouspath.com in een voetnoot van het artikel:
The innovation of Mawlidun Nabi (Eid Milaad) with the deviant Sufi sect of Barailwiyyah
Bron: al-Khoetoeb al-Mimbarieyah
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Over Anaashied
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Algemeen-
Ga naar: