ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Gaan De Niet-moslim Kinderen Naar Het Paradijs?

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Gaan De Niet-moslim Kinderen Naar Het Paradijs?   do sep 04, 2008 11:01 pm

VRAAG:
Gaan de Niet-Moslim kinderen, die sterven alvorens zij de puberteit hebben bereikt, naar het Paradijs?


ANTWOORD:
door Shaykh Wasee Allaah 'Abbaas, spreker bij Ka'bah, instructeur bij de Universiteit van Umm al-Quraa in Makkah

Allah zal hen niet straffen wanneer zij geen zonden hebben begaan [ 1 ]. Zo zullen zij in het Paradijs zijn, of als bewoners van het Paradijs zijn [ 2 ] of als bedienden van de bewoners van het Paradijs zijn [ 3 ], en Allah kent het beste.

VOETNOTEN
[ 1 ] Wegens Allah's- Verklaring in de Heilige Koran: en niemand zal de last van een andere dragen, noch zouden wij iemand straffen zonder eerst een boodschapper te sturen [ 17 ]
[ 2 ] één van de sterkste bewijzen voor dit was toen de Profeet (sallallaahu 'alayhe wa sallam) beschreef dat hij de profeet Ibrahiem zag die omringd werd door een groot aantal kinderen in de tuin van het Paradijs. De Profeet (sallallaahu 'alayhe wa sallam) deelde de Metgezellen mee dat de kinderen van de polythe?sten samen met hen werden waargenomen. Zie Saheeh al-Bukhaaree #7047 (12/530-532 van vet-hul-Baaree).
[ 3 ] het bewijs voor dit is de hadieth van Anas (Moge Allah?s genade met hem zijn). De Profeet (sallallaahu 'alayhe wa sallam) antwoordde wanneer hij werd gevraagd over hen, "Zij hebben geen zonden zodat ze gestraft moeten worden aldus om de bewoners van het hellevuur te worden, noch hebben zij om het even welke goede daden die moeten worden beloond om zo van de bewoners van Paradijs te moeten worden. Zij zijn de bedienden van de bewoners van het Paradijs." Het werd verzameld door Aboo Daawood bij-Tayaalisee in zijn Musnad #2225 (3/580-581 van de druk van Daar Hijrah). Zijn ketting is zwak, maar enkele geleerden beschouwden het als zijn talrijke routes authentiek. Zie silsilatul-ahaadeethis-Saheehah # 1468.Mohamed van www.bakkah.net met de hand geschreven antwoord vertaald dat door shaykh werdt gegeven. Nr. AAWA018, gedateerd 1423/7/20.


Laatst aangepast door Ghorabaa op vr apr 17, 2009 3:42 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Re: Gaan De Niet-moslim Kinderen Naar Het Paradijs?   do sep 04, 2008 11:01 pm

Vraag: Wat zal het resultaat van de kinderen van de ongelovigen zijn op de Dag des Oordeels?

Antwoord: Alle lof behoort toe aan Allaah alleen en moge de vrede en zegeningen van Allaah op Zijn Boodschapper en zijn familie en zijn Metgezellen zijn...

Voorts;

Datgene wat correct is uit de statements van de geleerden is dat Allaah, de Meest Verhevene hen zal testen op de dag des oordeels, dus wie er gehoorzaamd, dan zal hij behoren tot de mensen van het Paradijs en wie ongehoorzaam is, dan zal hij behoren tot de mensen van het Vuur. En deze uitleg is in overeenstemming met zijn sallAllaahu ‘alayhi wa sallam uitspraak:

الله أعلم بما كانوا عاملين

Allaah weet het beste over hetgeen dat zij gedaan zouden hebben.[1]

Als antwoord op degene die vroeg over de kinderen van de ongelovigen.

En succes ligt bij Allaah en moge de vrede en zegeningen van Allaah op onze Profeet en zijn familie en Metgezellen zijn.


Voetnoot:

[1] Overgeleverd door Ahmad: 1/215, 2/242, 253, 259, 268, 315, 393, 464, 471, 481, 518, 6/84; en al-Bukhaari: no. 1383, 1384, 6597, 6598 en Muslim: no.266, 2659 en Abu Dawood: no.4711 en an-Nasaa’ee in al-Mujtaba: 4/59.

Permanente Committee voor Onderzoek en Oordelen
Shaykh `Abdul-`Azeez Bin Baz
Shaykh `Abdur-Razzaaq al-`Afeefee

Fataawa, Volume 3, Pag. 207, Maktabah Ma’aarif, Riyaadh 1412H

Vertaald door Abu Maryam Taariq bin 'Ali


FatwaIslam.Com : The Children of the Disbelievers
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Re: Gaan De Niet-moslim Kinderen Naar Het Paradijs?   do sep 04, 2008 11:02 pm

door Shaych Mohammed Ibn Saalih al-'Othaymien (rahiemehoellaah)
Arabische Bron: Al-Majmoe? ath-Thamien: 1/93.
Vertaald door: Amin Aboe Nouhad

Vraag:

Wat is de eindbestemming van de kinderen van de gelovigen en diegenen van de ongelovigen die op een vroege leeftijd zijn gestorven?

Antwoord:

De eindbestemming van de kinderen van de gelovigen is het Paradijs want zij volgen hun ouders, de Allerhoogste zegt:

En degenen die geloven en wiens nakomelingen hen in geloof volgen: wij zullen hen herenigen met hun nakomelingen, en wij zullen de beloning voor hun daden bij geen enkele van hen verminderen. Elk persoon is een gelofte voor hetgeen hij heeft verdiend.

[Soerah At-Toer: 21]

Wat de kinderen van de ongelovigen betreft, bedoelende daarmee het kind dat is opgevoed door twee ouders die geen Moslim zijn. De meest correcte mening betreffende hen is dat we zeggen: Allaah weet wat zij gedaan zouden hebben. Want zij zijn in de status van hun ouders volgens de regels van deze wereld. Wat de regels betreft voor de volgende wereld, Allaah de Allerhoogste weet wat zij gedaan zouden hebben, zoals de Profeet (salallaahoe 'alayhie wasellem) zei:

"en Allaah kent hun bestemming."

Dit is wat wij aanhouden. Het is een zaak die niet zo veel gevolgen voor ons heeft, en deswege is hun regelgeving in deze wereld wat ons betreft, zoals degenen van de ongelovigen. Ze worden niet gewassen, omhuld (met een lijkwade), er wordt niet over hen gebeden, noch worden zij in de begraafplaats van de Moslims begraven, en Allaah weet het, het beste.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Gaan De Niet-moslim Kinderen Naar Het Paradijs?   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Gaan De Niet-moslim Kinderen Naar Het Paradijs?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Fiqh Zaken-
Ga naar: