ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Advies aan degene die geen vrijwillige gebeden verricht...

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Advies aan degene die geen vrijwillige gebeden verricht...   za sep 06, 2008 12:37 am

Vraag: Wat is uw advies aan degene die gestopt is met het bidden van soennah gebeden gedurende de dag en niets bidt gedurende de nacht?

Antwoord: Er is niets beter als advies dan de hadieth van de Booschapper (salallaahoe `alayhie was sallem), waarin hij heeft gezegd:

"De allereerste zaak waar een dienaar over gevraagd zal worden op de Dag des oordeels is het gebed. Als het gebrekkig is, zal er gezegd worden, 'Heeft hij geen vrijwillige gebeden?' Als er vrijwillige gebeden zijn, dan zullen zij het gebrekkige vullen, en dus worden zijn gebeden geaccepteerd, en de rest van de daden worden ook geaccepteerd." (Verzameld door At-Tirmidie, Aboe Daaweod, An-Nasaa'ie, en anderen, zie Sahieh Al-Jaami'is-Sagheer wa Ziyaadah #2020)

En de Booschapper (salallaahoe `alayhie was sallem) werd gevraagd over een droom die Ibn `Omar had, dus zei hij (salallaahoe `alayhie was sallem):

"Wat een goede man `Abdoellaah ibn `Omar, zo lang hij gedurende de nacht bidt." (Sahieh al-Boechaarie #1122 (3/10 of Fathoel-Baarie)

Dus het bidden van de vrijwillige gebeden, de belangrijkste van hen het Witr gebed en de 12 soennahs gedurende de dag en nacht, op een consequente manier, is van de meest belangrijke aangelegenheden van de Moslim.

En de Profeet (salallaahoe `alayhie was sallem) heeft in een hadieth verduidelijkt dat een man bidt maar dat hij maar voor de helft wordt beloond, een ander man kan bidden en wordt maar beloond met één derde, en een ander kan bidden maar wordt maar beloond met één vierde? (Sahieh Soenan Abie Daawoed #796)

De bedoeling is dat het vaak voorkomt dat mensen tekortkomingen hebben in hun gebeden, terwijl het verplicht is om ze volmaakt te verrichten. Dus heb je in werkelijkheid al je gebeden volledig en volmaakt verricht volgens de Sharie'ah?

Dus je moet oplettend zijn om je vrijwillige gebeden op een consequente manier te verrichten, je moet oplettend zijn in het verrichten van de Witr gebed, je moet consequent zijn in het verrichten van andere vrijwillige gebeden. Het is overlevert dat Iemaam Ahmed over degene zei die niet constant Witr bidt, ?Hij is een kwade man, zijn getuigenis moet niet geaccepteerd worden.

Dus hoe kan een moslim die geen bezigheden heeft dat hem tegenhoudt van zijn aanbidding lui worden en vervolgens deze vrijwillige gebeden laten. Zonder twijfel, heeft hij voor zichzelf ervoor gezorgd om een groot hoeveelheid goeds te verliezen, en een kansmissen om enorme deugdzaamheid te verkrijgen, terwijl hij vrij is om ze te verrichten en te proberen om er constant in te zijn om ze te verrichten.

Ik vraag Allaah om ons en hem te vergeven, en om genadig te zijn.

Er is een hadieth van de Boodschapper (salallaahoe `alayhie was sallem):

?Moge Allaah genade hebben met degene die vier (rak'ahs) verricht voor het 'asr gebed. (Sahieh Soenan Abie Daawoed #1270)

Wanneer je dit gebed niet bidt, vier rak'ahs voor het 'asr gebed, heb je jezelf weerhouden om van degene te zijn waar de Boodschapper (salallaahoe `alayhie was sallem) een smeekbede voor heeft verricht, degenen die dit gebed bidden.

De Boodschapper (salallaahoe `alayhie was sallem) heeft gezegd:

?Degene die constant twaalf rak'ahs gedurende de dag en nacht bidt, een paleis zal voor hem worden gebouwd worden in het paradijs? (Sahieh Soenan Abie Daawoed #1250)

Wanneer je de rawaatib gebeden verlaat, en je bidt deze twaalf rak'ahs niet, heb je jezelf weerhouden van deze deugdzaamheid.

De meeste vrijwillige gebeden daar hangen grote deugdzaamheden aan, beschreven door de Boodschapper (salallahoe 'alayhie was sallem). Dus, o moslim hoe kun je verliezen, hoe kan het je niet bezorgd maken?

En Allaah weet het beter.

Shaych Mohammed 'Omar bazmoel, leraar op Umm al-Quraa Universiteit in Mekka (hafidhahoellaah)

Vertaald door: Youssef ibn Hoessein aboe Safiyyah
Bron: www.bakkah.net
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Advies aan degene die geen vrijwillige gebeden verricht...
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Leer het Gebed & Woedoe-
Ga naar: