ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Wie zijn Moslims?

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Wie zijn Moslims?   zo sep 14, 2008 10:30 pm

Wie zijn Moslims?


Het Arabische woord “Moslim” betekent letterlijk “iemand die zich onderwerpt aan de wil van God”.

De boodschap van de Islaam is bedoeld voor de gehele wereld en iemand die deze boodschap accepteert wordt een Moslim.

Sommige mensen denken onterecht dat de Islaam een religie is, alleen voor Arabieren, maar niets is minder waar, aangezien in de werkelijkheid meer dan 80 procent van de Moslims in de wereld niet Arabisch zijn! Ook al zijn de meeste Arabieren Moslim, er zijn ook Christelijke, Joodse en Atheïstische Arabieren.

Als iemand alleen een kijkje zou nemen naar de verschillende volkeren die in de Moslimwereld leven - van Nigeria tot Bosnië en van Marokko tot Indonesië - is het makkelijk genoeg om te zien dat Moslims van allerlei verschillende rassen, etnische groeperingen en nationaliteiten komen.

Vanaf het vroegste begin had de Islaam een universele boodschap voor alle mensen. Dit kan worden gezien in het feit dat sommige van de vroege Metgezellen van de Profeet Mohammad - sallallahoe ‘alayhi wa sallam - niet alleen Arabieren waren, maar ook Perzen, Afrikanen en Byzantijnse Romeinen. Moslim zijn heeft de complete acceptatie en actieve gehoorzaamheid aan de geopenbaarde Wil van de Almachtige God tot gevolg.

Een Moslim is iemand die vrijwillig accepteert om zijn opvattingen, waarden en geloof te baseren op de Wil van de Almachtige God. Al zie je het tegenwoordig niet meer zo veel, in het verleden werd de term “Mohammedanen” vaak gebruikt als een stempel voor Moslims. Deze betiteling is een valse benaming en is ofwel het resultaat van bewuste verstoring, ofwel louter onwetendheid. Eén van de redenen voor deze misvatting is dat de Europeanen eeuwenlang werd onderwezen dat Moslims de Profeet Mohammad - sallallahoe ‘alayhi wa sallam - aanbaden op dezelfde manier waarop de Christenen Jezus - ‘alayhis-salaam - aanbidden. Dit is absoluut niet waar, aangezien een Moslim niets en niemand naast de Almachtige God mag aanbidden.

Bron: www.fatwa-online.com
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Wie zijn Moslims?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Ilm & Da’wah/ Kennis & Uitnodiging naar Allaah-
Ga naar: