ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Afbeelding

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
Ghorabaa

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Afbeelding   ma sep 15, 2008 1:05 am

verbod op het hebben van afbleedingen in huis/het maken van afbeeldingen en het bestraffing van degene die het wel maakt'Aisha (radiallaahoe 'anha), die zei:
?Ik hing een gordijn voor een voorraadkamer, waarop afbeeldingen stonden. (In een andere versie: ?, waarop afbeeldingen van gevleugelde paarden stonden.) Toen de Profeet (salallaahoe 'alayhie was sallem) dit zag, trok hij het eraf terwijl zijn gezicht rood kleurde en hij zei: O 'Aisha, de meest zwaar gestraft mensen bij Allaah op De Dag der Opstanding zijn diegenen die Allaahs schepping imiteren. (In een andere versie: Voorzeker de makers van deze afbeeldingen zullen worden gestraft en er zal tegen hen gezegd worden: Breng tot leven wat je gecre?erd hebt?). De Profeet ging door en zei: Voorzeker de Engelen komen een huis waarin zich afbeeldingen bevinden niet binnen. 'Aisha zei: En dus hebben we het gordijn verknipt en er twee kussens van gemaakt, en ik heb hem (salallaahoe 'alayhie was sallem) zien leunen op één van de kussens waar de afbeelding op stond.
Al-Boechaarie, Moslim,

Oem al-Moe'mineen Aaishah radiAllaahu 'Anhaa had ook poppen:
?De Profeet keerde terug van de slag van Taboek, of het was Khaybar. Er hing een gordijn over haar kamer. De wind waaide en lichtte het gordijn op, zodat een gedeelte van de kamer zichtbaar werd, waarin de Profeet (salallaahoe alayhie was sallem) enkele poppen zag, waarmee 'Aisha gewoonlijk speelde. Hij zei: Wat is dat, o 'Aisha? Ze zei: Mijn dochters? (Arabieren noemen poppen ?dochters?). Hij zag ertussen een paard met twee vleugels, gemaakt van oude doeken. Hij zei: Wat is dat daar in het midden? Ze zei: Een paard. Hij zei: En wat zijn die dingen op het paard? Ze zei: Twee vleugels. Hij zei: Een paard met twee vleugels? 'Aisha zei: De Profeet lachte zijn kiezen bloot.
Aboe Dawoed, an-Nesaa'ie in al-Ishra

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Afbeelding
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Algemeen-
Ga naar: