ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 vrouwen die mannelijke leraar hebben.

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: vrouwen die mannelijke leraar hebben.   vr sep 19, 2008 12:08 pm

Vraag: velen van de religieuze jongeren bij ons, boycotten de gemixte scholen en universiteiten, met als argument dat het verboden is daar te studeren. En hun ouders dwingen hen om te studeren, anders zullen ze het huis worden uitgezet. Wat is uw antwoord omtrent dit onderwerp?


Antwoord van Shaykh 'Abd Al-Moehsin Al-'Abbaad:

Ik zeg: het studeren in gemixte universiteiten, als een persoon een kans ziet om er weg van te blijven, dan is dit wat gedaan dient te worden, met betrekking tot de mannen.

Wat betreft met betrekking tot de vrouwen: voor hen is het studeren in gemixte universiteiten in geen enkele geval toegestaan, of ze nou een andere soort studie vinden of niet.

Wat betreft de mannen, als zij een studie vinden die afzonderlijk is van de vrouwen, dan dienen zij dit te doen. En als ze enkel deze studie vinden, en als zij die niet zouden volgen, dit voordeel ze zal ontgaan, die (mannen zoals) hen nodig hebben, en zodat zij de mensen in de toekomst van nut zullen zijn, vor de mannen is het dus mogelijk om in gemixte universiteiten te studeren, maar ze dienen weg te blijven van de vrouwen, ze dienen zich niet met hen te mixen noch met ze te praten noch gesprekken te voeren, de man houdt afstand van de vrouwen. Voor de man is het mogelijk om van een vrouw weg te blijven, maar de vrouw is niet in staat om van een man weg te blijven.

De conclusie is dat het studeren in gemixte universiteiten met betrekking tot de vrouwen in geen enkele geval is toegestaan, want de vrouwen ook al zouden zij van de mannen wegblijven, dan blijven zij (de mannen) niet weg van hen, ze zullen hen naderen en in benardheid doen brengen, en er zal van hen tegenover haar slechte- en schaamteloze dingen plaatsvinden. En wat betreft de man, hij kan van de vrouw wegblijven. Dus als het zo is dat hij enkel alleen in deze (soort) universiteit een studie vindt (kan hij dat doen), of dient hij anders studieloos te blijven?

En het is welbekend dat het lesgeven in scholen alleen mogelijk is voor mensen met diploma's. Als de goede en religieuze personen deze studie laten, betekent dit dat het zal toekomen aan mensen die tekortschieten, zij zullen het lesgeven dan later op zich nemen. Dus het is aan hem om te studeren, maar hij dient van de vrouwen weg te blijven.

En zoals ik al zei: de man kan van de vrouw wegblijven, maar de vrouw is niet in staat om van de man weg te blijven, want ook al zou zij wegblijven, zou ze nog steeds niet veilig zijn. En de man als hij van de vrouw zou wegblijven, zou hij veilig zijn van haar.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
vrouwen die mannelijke leraar hebben.
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Fiqh Zaken-
Ga naar: