ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Amr Khalid

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Amr Khalid   vr sep 19, 2008 4:43 pm

Vraag:

“Edele Shaych Ahmed ibn Yehya an-Nedjmie, moge Allaah goed voor u zijn en u een gezegend leven geven. Er is een man die bekend staat onder de naam 'Amr Chaalid, veel mensen bewonderen hem en beweren dat dit komt omdat er veel zangers en zangeressen (filmsterren e.d.) van onder de zondaren via hem leiding hebben gekregen! Niet te vergeten dat hij zijn baard heeft weggeschoren en zijn kleding beneden zijn enkels draagt! (De vraag is:) Wat weet u over deze persoon, en hoe weerleggen we de bewering van dat veel mensen via zijn uitnodiging leiding hebben gekregen?”

Antwoord:

“Alhamdoellillaah was-salaatoe was-selaamoe 'ala Rasoellillaah wa 'ala aalihie wa sahbihie, en wat volgt:

De uitnodiging naar Allaah moet gebaseerd zijn op datgene wat de Boodschapper van Allaah (salallaahoe 'alayhie was sallem) heeft geboden. Het moet ook zo zijn dat de uitnodiger zelf, voٍr iedereen die hij uitnodigt, handelt naar de gehoorzaamheid van Allaah! Daarom wat betreft 'Amr Chaalid, er wordt vermeld dat zijn lezingen in het bijzijn van een menigte van mannen en vrouwen -met ontblote gezichten- zijn, en andere zaken die over hem vermeld worden! En dit alles duidt op het feit dat zijn handelingen in tegenstelling zijn van de Islaamitische Wet. Het is echter een verplichting voor de uitnodiger dat hij de Geboden van Allaah (soebhaanahoe wa Ta’ala) zelf (eerst) praktiseert, en Zijn Verboden ontwijkt. Wanneer iemand echter deze (zojuist genoemde) eigenschappen bezit, dan is hij niet bekwaam om een uitnodiger te zijn. Het is een verplichting dat de uitnodiger eerst zichzelf verbiedt, voordat hij anderen (degenen die hij aanspreekt) gaat verbieden! En Allaah (soebhaanahoe wa Ta'ala) zegt:

“Gebieden jullie de mensen al-Birr (alles omvattend woord voor het goede) en jullie vergeten julliezelf, terwijl jullie het Boek lezen!? Denken jullie dan niet na?”

Het is dus aan de uitnodiger om zichzelf betreffende dit te rectificeren! Zijn ('Amr Chaalid) handelingen, bekritiseren zijn uitnodiging. En het is alsof hij de dingen die hij doet, doet omwille van iets wat hij in zichzelf verbergt, of omwille van een bepaalde doelstelling die achter zijn da’wah schuilt! En wiens situatie zoals deze is, zal niet slagen! En het is een verplichting om hem te stoppen teneinde de valsheden te stoppen die plaats vinden bij de bijeenkomsten die hij houdt, zoals wij hebben gehoord. En Allaah is de Bron van succes!!!

En wat betreft de uitspraak die twijfel teweeg doet brengen: “Omdat er veel zangers en zangeressen van onder de zondaren via hem leiding hebben gekregen!” Dit is een misplaatste reden en een valse twijfel, want een dienaar krijgt beloning van Allaah als hij de Wetten van Allaah zelf naleeft en toepast op degene die hij ontmoet (i.e. zijn studenten deze Wetten onderwijst) en hen het slechte verbiedt. En wat niet volgens dit (deze Wetten) gebeurt is niet van deze aard, en hierop zijn zijn handelingen vals en niet correct! En Allaah is de Bron van succes!!!”

[Einde uitspraak van Shaych Ahmed an-Nedjmie]

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Amr Khalid
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Weerlegging van de Dwaling-
Ga naar: