ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Het haten van polygamie, door Sheikh Saalih Fawzaan

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Het haten van polygamie, door Sheikh Saalih Fawzaan   wo okt 15, 2008 10:39 pm

Vraag: Wat is de regelgeving met betrekking tot diegene die het haat en mensen aanspoort tot het haten om 4 vrouwen te trouwen? En wat is de oorsprong in de soennah met betrekking tot het trouwen, is dat het trouwen van 4 vrouwen of slechts 1?.

Antwoord: Het is niet toegestaan voor een moslim om iets te haten wat Allaah heeft verordend of de mensen ervan te weerhouden. En dit behoort tot afvalligheid van de islamitische godsdienst, vanwege de uitspraak van de meest Verhevene:


ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَرِهُوا مَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأَحْبَطَ أَعْمَالَهُمْ


{Dat is omdat zij, hetgeen Allah heeft geopenbaard, haten, daarom maakte Hij hun werken vruchteloos.} [Muhammed:9]

Het is een gevaarlijke zaak die voortvloeit uit de effecten van de propaganda van de ongelovigen. Zij die mensen weg houden van de islaam, door hun twijfels te verspreiden. Waar de naïeve moslims slachtoffer van worden, zij die niet beseffen wat de status is van de islamitische wetgevingen en één van de meest grote regelgevingen is het trouwen van meerdere vrouwen, voor wat het bezit aan voordelen voor de vrouw op de eerste plaats en vervolgens voor de man.

Wat betreft of de oorsprong polygamie is of niet, dan ken ik daar geen uitspraken over van de moefasirien, van degenen waarvan ik hun uitspraken ben nagegaan. En het edele vers (nisaa:2) bewijst dat wie in staat is om de vrouwen hun volledige rechten te geven, dat hij dan tot aan 4 vrouwen kan trouwen. En diegene die hiertoe niet in staat is, die beperkt zich tot 1 of dat wat zijn rechterhand bezit ( slavinnen). En Allaah weet het beste.

En met het rechtvaardig zijn in deze zaak wordt bedoeld; waartoe je in staat bent. Dat wil zeggen, rechtvaardig zijn in het verdelen, onderhouden en woningen. Wat betreft de rechtvaardigheid waartoe je niet in staat bent, is het liefhebben met het hart en dit heeft geen invloed op het niet praktiseren van polygamie (ta'adoed).


Sheikh Saalih Fawzaan al Fawzaan
Al-Moentaqaa min Fataawa, boek 3, pagina 177
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Re: Het haten van polygamie, door Sheikh Saalih Fawzaan   wo okt 15, 2008 10:43 pm

Al-'Allaamah 'Abd Al-'Aziez Ar-Raadjihie heeft gezegd: “Maar dat zij hier een natuurlijke afkeer van heeft en er niet van houdt - zonder dat zij de Wetkundige regelgeving hiervan haat - dan zal dit haar niet deren, of omdat sommige mannen niet rechtvaardig zijn en dat zij daarom vanwege deze reden er een afkeer van heeft dat hij met meerdere trouwt, dan is hier niets mis mee.

Wat betreft als zij de Wetkundige regelgeving haat - en dat is polygynie - dan is dit afvalligheid, en bij Allaah wordt toevlucht gezocht. Omdat zij een oordeel haatte waar de Boodschapper salla Allaahoe 'alaihi wa sallam mee kwam. En het bewijs hiervoor zijn de Woorden van Allaah de Verhevene: “Dat is omdat zij hetgeen Allaah heeft geopenbaard haatten, dus maakte Hij hun werken vruchteloos.” (Mohammed 47: 9)

Dus degene die iets haat wat Allaah openbaarde of wat Allaah en Zijn Boodschapper hebben voorgeschreven, dan is hij een Kaafir.”

من أبغض شيئا مما جاء به الرسول صلى الله عليه وسلم (http://www.sh-rajhi.com/rajhi/?action=DisplayLec&docid=24&page=nwqd00007.Htm)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Het haten van polygamie, door Sheikh Saalih Fawzaan
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Huwelijk-
Ga naar: