ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Draait De Zon Om De Aarde Of De Aarde Om De Zon?

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
Ghorabaa

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Draait De Zon Om De Aarde Of De Aarde Om De Zon?   vr okt 17, 2008 9:23 pm

Shaykh Ul-Islaam Ibn Taymiyyah - moge Allaah hem genadig zijn - citeert van Al-Imaam Aboe-l Hoessein Ahmad Ibn Dja'far Ibn Al-Moenaadie moge Allaah hem genadig zijn, zijn woorden: “Er is geen verschil onder de geleerden over het feit dat de hemel als een bal is... de aardbol is vastgesteld in het midden van de hemelbol.” (Madjmoe' Ul-Fataawaa 25/ 195)

Lees aan het einde van:

http://www.salafihome.com/taimia/taimia/pg_025_0006.htm

Zie ook:

http://www.salafihome.com/taimia/taimia/pg_006_0025.htm

Blader door tot aan het einde van de volume.

Zie ook het begin van Al-Bidaayah wan Nihaayah van Ibn Kathier moge Allaah hem genadig zijn, waar hij spreekt over de schepping.

Je zult veel profijt vinden, inshaa Allaah.

En als laatste wat antwoorden van Shaykh Saalih Al-Fauwzaan:

http://www.alfawzan.ws/AlFawzan/soun...ds/00651-32.ra

http://www.alfawzan.ws/AlFawzan/soun...ds/00804-31.ra

http://www.alfawzan.ws/AlFawzan/soun...ds/00427-29.ra

http://www.alfawzan.ws/AlFawzan/soun...ds/00778-19.ra

http://www.alfawzan.ws/AlFawzan/soun...ds/01036-52.ra
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
Ghorabaa
Admin
Ghorabaa

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Re: Draait De Zon Om De Aarde Of De Aarde Om De Zon?   vr okt 17, 2008 9:24 pm

De waarheid: waar de moslims in geloven en wat de geleerden hebben verduidelijkt van de bewijzen uit de Qoer-aan en de Soennah is dat de aarde stilstaat en niet in beweging is, en dat het de zon is die om de aarde heen draait.


De idjmaa' van de geleerden over het stilstaan van de aarde en zijn bewegenloosheid:


Aboe Mansoer 'Abd Al-Qaahir Ibn Taahir Al-Baghdaadie - die overleed in het jaar 429 h. - vermeldde in zijn boek “Al-Farq bayna Al-Firaq” als standpunt van ahl as-soennah: “En ze kwamen overeen dat de aarde stilstaat en bewegenloos is, en dat haar beweging slechts plaatsvindt door iets dat haar overkomt, zoals een aardbeving en dergelijke.” (blz. 195)

En Aboe Mansoer zei ook, in zijn boek “Usoel Ad-Dien” (blz. 6): “Ze verschilden met elkaar bij dit onderwerp (d.w.z. de moslims met de anderen), de moslims en de mensen van het boek (de joden en christenen) zeiden dat de aarde stilstaat en bewegenloos is, en dat haar beweging normaal slechts plaatsvindt bij een aardbeving die haar treft.”

En Al-Qortobie zegt in zijn tafsier: “En waar de moslims en de mensen van het boek op zijn is de uitspraak dat de aarde stilstaat en bewegenloos is, en dat haar beweging normaal slechts bij een aardbeving plaatsvindt die haar treft.”

En Al-Aloesie geeft aan in zijn tafsier: “Wat gesteund wordt door de selef is dat de hemelen niet draaien en dat ze anders zijn dan de aflaak (d.w.z. zeggen waar de zon, maan en planeten zich in bevinden, die om de aarde heen draaien). En velen van de Islaamiyyien zeiden dat ze bewegen en dat ze niets anders zijn dan de aflaak. Wat betreft de aarde, de moslims verschillen niet over het feit dat ze bewegenloos is.” (22/ 204)

Er zijn vele Verzen uit de Qoer-aan waar de geleerden uit haalden dat de aarde stilstaat, maar de bedoeling is een kleine samenvatting te geven omtrent dit onderwerp. De idjmaa' is op zichzelf al voldoende.


Wat betreft de draaiing van de zon om de aarde:


Daarvan is de overlevering die werd overgeleverd door Al-Boekhaarie, waarin de Profeet bij zonsondergang tegen Abie Ad-Dardaa zei: “Weet je waar ze heen gaat.” Ik zei: “Allaah en Zijn Boodschapper weten het beter.” Hij zei: “Ze gaat, totdat ze de sudjoed maakt onder de Troon. Ze zal om toestemming vragen, en toestemming zal haar worden gegeven. En er zal een tijd komen dat ze de sudjoed wil maken, maar deze van haar niet wordt geaccepteerd; en ze zal om toestemming vragen, maar die zal haar niet worden gegeven. Er zal tegen haar worden gezegd: “Keer terug nar waar je vandaan kwam.” Waarop ze in het westen zal opkomen.”

En in de overlevering van Moeslim, wordt er tegen haar gezegd: “Totdat er tegen haar wordt gezegd: "Kom op, keer terug naar waar je vandaan kwam. Waarop ze zal terugkeren..."

Deze overlevering van Abie Ad-Dardaa bevat meerdere zinnen die aangegen dat de zon beweegt, en dat haar beweging dag en nacht veroorzaken. Maar ik zal het kort houden vanwege de tijd.

En in een overlevering in de Moesnad van Al-Imaam Ahmad dat aan het einde der tijden de zon om toestemming zal vragen om zoals normaal op te komen en die zal haar niet worden gegeven, er zal tegen haar worden gezegd: “Blijf op je plaats en kom op, waarop ze voor de mensen in het westen zal opkomen.”

En de duidelijke overlevering van Yoesha' (Joshua) de zoon van Nun dat de zon voor hem werd gestopt. Overgeleverd door Al-Boekhaarie.

En het verhaal is ook terug te vinden in de Bijbel.

Er zijn meerdere bewijzen, maar dit is een zeer kleine samenvatting.


Shaykh 'Abd Al-'Aziez Bin Baaz - moge Allaah hem genadig zijn - heeft hier een profijtvolle boek over:


http://www.archive.org/download/Hass...lia-ibnBaz.pdf

Het bestaat uit twee onderwerpen: (1.) de mogelijkheid om op de maan te landen, waarin de shaykh aangeeft dat de Qoer-aan zijn mogelijkheid niet uitsluit en zijn gebeuren niet bewijst, maar dat een maanlanding mogelijk kan zijn. Hoewel men er niet in gelooft totdat men zeker is van de zaak. (2.) de draaiing van de zon en de bewegenloosheid van de aarde.

En Allaah weet het best.

___

Hier is de link: http://www.archive.org/download/Hass...lia-ibnBaz.pdf
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Draait De Zon Om De Aarde Of De Aarde Om De Zon?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Algemeen-
Ga naar: