ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Aangelegenheden omtrent besnijdenis

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
Ghorabaa

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Aangelegenheden omtrent besnijdenis   za okt 25, 2008 10:57 pm

Aangelegenheden omtrent besnijdenisGeschreven door Shaych ‘Abdoel-‘Aziez bin Baaz
Saturday 08 September 2007
Waarschuwingsaantekeningen betreffende besnijdenis.


“Besnijdenis is van de instinctieve Soennah en van de eigenschappen van de Moslims zoals overgeleverd is in de twee Sahieh verzamelingen (van Boechaarie en Moeslim) op autoriteit van Aboe Hoerayrah (radiallaahoe ‘anhoe) dat hij heeft gezegd: “De Profeet (salallaahoe ‘alayhie was sallem) heeft gezegd:


“Het natuurlijke instinct (al-Fitrah) is vijf: besnijdenis, het schaamhaar verwijderen, de snor bijknippen, de nagels knippen en de haren van de oksels plukken.”Dus hij (salallaahoe ‘alayhie was sallem), begon met besnijdenis en informeerde ons dat het van de instinctieve soennah is. Besnijdenis volgens de Sharia is: Om alleen de voorhuid die de penis bedekt te verwijderen. Wat degene betreft die de huid die de gehele penis bedekt verwijdert, of de penis in zijn totaliteit afsnijdt zoals dat een gebruik is in enkele barbaarse landen, in onwetendheid claimend dat dit de wettelijke besnijdenis is, (dan zeggen wij daarop) eerder is dit de wetgeving van de duivel die dit aantrekkelijk heeft gemaakt voor de onwetenden. Het is een vorm van marteling voor degene die besneden wordt op deze manier, een overtreding van de Soennah van Mohammed (salallaahoe ‘alayhie was sallem). Tevens is dit een schending van de Sharia die geopenbaard werd om gemak en verlichting te brengen en het individu te beschermen. Deze soorten besnijdenis zijn verboden vanwege een aantal redenen, waaronder:


- Hetgeen dat overgeleverd is in de Soennah is het verwijderen van de voorhuid dat de penis bedekt alleen.


- Dit is marteling en verminking van het individu. De Profeet (salallaahoe ‘alayhie was sallem) verbod verminking, en verbod het dat dieren vastgebonden en mishandeld werden of hun lichaamsdelen af werden gesneden. Daarom, het verbod op het martelen van de zoon van Adam is erger en de zonde waaraan men zich schuldig maakt is groter.


- Dit is tegenstrijdig aan vriendelijkheid en zachtaardigheid welke de Profeet (salallaahoe ‘alayhie was sallem) aanmoedigde in zijn gezegde: “Voorzeker, Allaah heeft vriendelijkheid bevolen jegens alle dingen.”


- Dit kan lijden tot de dood van degene die op deze manier besneden wordt en dit is niet toegestaan vanwege de Woorden van de Allerhoogste: “…en gooi uzelf niet in de vernietiging met uw eigen handen…” [Soerah Al-Baqarah: 195] En tevens, Zijn Woorden, glorie zij aan Hem: “… en dood uzelf niet, voorwaar Allaah is meest barmhartig jegens u.” [Soerah An-Nisaa: 29].


Om deze redenen, hebben de geleerden gezegd dat de wettelijk besnijdenis niet noodzakelijk is voor een volwassene als het gevolg ervan gevreesd wordt. Maar wat betreft het bijeenkomen van mannen en vrouwen om op een gegeven dag getuigen te zijn van de besnijdenis, en het staan van de jongen voor hen met zijn Awrah (privé gedeelten), zijn schaamstreek ontbloot, dan is dit verboden, want het bevat het ontbloten van de Awrah. De religie van Islaam heeft bevolen het te bedekken en verbod het te ontbloten. Tevens bevat dit ook het vrijelijk mengen van mannen en vrouwen tijdens deze gebeurtenis en dit is niet toegestaan vanwege de beproevingen dat het met zich mee brengt en vanwege de overtreding van de pure Sharia.Bron: Fataawa Islaamiyah: 4/492
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Aangelegenheden omtrent besnijdenis
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Algemeen-
Ga naar: