ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Kinderen worden geschonken volgens de Wil en Voorbestemming van Allaah

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Kinderen worden geschonken volgens de Wil en Voorbestemming van Allaah   ma nov 03, 2008 12:58 pm

Kinderen worden geschonken volgens de Wil en Voorbestemming van Allaah
Geschreven door Shaych Mohammed bin Saalih al-‘Othaymien
Saturday 22 September 2007Vraag:


“Een persoon is emotioneel aangedaan door het feit dat Allaah geen kinderen voor hem voorbestemde en hij weet niet of zijn vrouw ook aangedaan is. De gemeenschap rond hem onderwerpt hem aan harde behandeling en zij geven hem hier de schuld van. Alstublieft, adviseer ons over dit geval, moge Allaah u met het goede belonen.”

Antwoord:


“Wees niet ongerust mijn broeder over het feit dat je geen kinderen geschonken hebt gekregen want Allaah, de Meest Machtige en Majesteitelijke, zegt in Zijn Boek:


“Aan Allaah behoort het koninkrijk van de hemelen en de aarde. Hij schept wat Wij wil. Hij schenkt vrouwelijk nageslacht aan wie Hij wil en schenkt mannelijk nageslacht aan wie Hij wil. Of Hij schenkt zowel mannen als vrouwen en Hij laat vruchteloos wie Hij ook maar wil. Voorwaar Hij is de Alwetende en is in staat om alles te doen.” [Soerah Ash-Shoera: 49-50]

Want Hij, glorie is aan Hem de Allerhoogste, is de Alwetende Almachtige en Hij schept wat Hij wil, het is Hij die voor zijn slaven schrijft wat Hij wil. Hij heeft vermeld dat met betrekking tot het schenken van kinderen de mensen van vier soorten zijn:


Hij schenkt aan wie Hij wil vrouwen.
Hij schenkt aan wie Hij wil mannen.
Hij schenkt aan wie Hij wil zowel mannen als vrouwen.
Hij laat wie Hij wil vruchteloos.


Dit alles spruit voort uit Zijn Kennis, Wijsheid en Macht, glorie zij aan Hem de Allerhoogste. Het kan zijn dat deze huidige situatie omgedraaid wordt en dat Allaah kinderen aan u schenkt. Wat uw kant betreft, dan zolang uw vrouw geen kinderen van u eist, dan maak u zich maar niet druk om haar, moge Allaah haar belonen voor haar geduld met u en wij vragen Allaah de Allerhoogste, de Almachtige dat Hij ons allen succes schenkt en ons beloont, want voorzeker Hij is Alhorend en is gereed om te antwoorden.”

Bron: Fataawa Manaar al-Islaam: 3/625.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Kinderen worden geschonken volgens de Wil en Voorbestemming van Allaah
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Huwelijk-
Ga naar: