ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Aantal Bewijzen dat Hidjrah verplicht is

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Aantal Bewijzen dat Hidjrah verplicht is   di dec 02, 2008 2:15 pm

'Aboe Dawoed overleverde op gezag van Samoerah ibn Djoendoeb (radiallaahoe 'anhoe): "…de Profeet (salallaahoe 'alayhie was sallem) heeft gezegd:

"Voorwaar, wie met een moeshrik (ongelovige) omgaat en met hem (naast hem) woont is net zoals hem!"…

Overgeleverd door Aboe Dawoed in zijn Soennah 3/224. 4

de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) zegt: "Mijn band wordt verbroken jegens een moslim die tussen de moehriekien (toekenners van deelgenoten aan Allah ofwel ongelovigen) verblijft..." Aboe Dawoed en Tiermiedi en anderen.


Laatst aangepast door Ghorabaa op di dec 02, 2008 2:21 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Re: Aantal Bewijzen dat Hidjrah verplicht is   di dec 02, 2008 2:15 pm

Shayk Ibn Baaz rahimahoe Allah

http://web.archive.org/web/200603140...Verblijven.pdf

Shayk Nassir Albani rahimahoe Allah

http://www.selefieforum.nl/bestanden...onofhijrah.pdf

Fatwa van Shayk Salih al-Fawzaan hafidahoe Allah

Vraag: Is Hidjrah nog steeds van toepassing in onze tijd? En zo ja, dan moet er een verblijfplaats en onderhoud zijn hiervoor. En het is onmogelijk om dit te bereiken...

Antwoord: Hidjrah zal (voor altijd) van toepassing blijven. De Boodschapper (salallaahoe aleihi wasalaam) zei: ?Hidjrah zal niet stoppen tot het tonen van berouw stopt. En het tonen van berouw zal niet stoppen totdat de zon zal opkomen vanuit de plaats waar het ondergaat (het westen).?


Hidjrah is nog steeds van toepassing. Dus als iemand niet in staat is om zijn Godsdienst in de ene plaats uit te oefenen dan dient hij naar een andere plaats te gaan waar hij wel in staat is om zijn Godsdienst met de moslims samen uit te oefenen. En als hij niet in staat is om naar de landen van de Moslims te gaan, dan zou hij naar de landen moeten gaan waar hij in staat is om zijn Godsdienst uit te oefenen, zelfs wanneer het land waar hij naartoe gaat een land van Kufr (ongeloof) is. De reden hiervan is dat sommige soorten kwaad minder erg zijn dan andere soorten.

De metgezellen emigreerden naar Abessini?«- wat bewoond werd door christenen- omdat ze daar in staat waren hun Godsdienst uit te oefenen en veilig waren voor het kwaad van de Arabische afgodendienaars (van Mekka). Allaah zegt: ?Vrees daarom Allaah volgens jullie vermogen.? [Surah At-Taghaabun: 16]

Dus wanneer er een land is waarin zich een minderheid aan moslims bevindt of misschien zelfs vele moslims, dan moet hij daarheen gaan en met hen zijn- ook al is dit een land van de ongelovigen. Als hij niet in staat is om naar de landen van de moslims te gaan, dan dient hij zijn best te doen om het kwaad te verkleinen (voor zichzelf), voor zover hij daartoe in staat is.

Sheikh Saalih el Fawzaan, vraag en antwoord sectie van: Sharh sitta mawaadi?? min aseerah (blz 67-68)

De gezegdes van madahiebs betreft Hidjrah

http://www.al-ibaanah.com/articles.php?ArtID=45

En Zoals Sheich 3obaid al Djabirie (hafihahoe Allah) zei: Hidjrah is 2:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Re: Aantal Bewijzen dat Hidjrah verplicht is   di dec 02, 2008 2:18 pm

Shayk Abdelwahaab Rahimahoe Allah zegt:

En de geleerden hebben gewaarschuwd en luid en duidelijk gesproken over het verbod op het verblijven in de landen van de ongelovigen en de verplichting van de emigratie als de mogelijkheid daartoe aanwezig is. Allaahoema (behalve –kleine uitzondering-) als het gaat om een man die in het bezit is van kennis en inzicht, want hij kan daarheen gaan om naar Allaah uit te nodigen, de mensen te helpen, hen uit de duisternissen naar het licht te laten keren en hen de goede gedragingen van de Islaam te onderwijzen. Het Vers in Soerah al-Baraa` (at-Towbah):

”Zeg: “Als jullie vaders en jullie zonen en jullie broeders en jullie echtgenotes en jullie familie en de bezittingen die jullie verworven hebben en de handel waarvan jullie verlies vrezen en de huizen die jullie behagen, jullie dierbaarder zijn dan Allaah en Zijn Boodschapper en het strijden op Zijn Weg, wacht dan tot Allaah met Zijn Beschikking komt. En Allaah leidt het zwaar zondige volk niet.” (Soerah At-Towbah: 25)

…duidt erop dat wanneer de bedoeling van (het verblijven in de landen van de ongelovigen) omwille van een wereldse zaak is, dat dit Islaamitisch wettelijk gezien geen excuus is. Neen, de verrichter hiervan is echter een Faasiq6 en is bedreigt met het niet verkrijgen van de Leiding als deze zaken (in het Vers) of een aantal zaken hiervan geliefder zijn bij hem dan Allaah en Zijn Boodschapper of het strijden op de Weg van Allaah!

Wie van ons is geleerde?? Je kan spreken over ons dat wij geleerden zijn maakt niet uit hoeveel kennis we bezitten, zolang wij achter de moeshrikien wonen. Laat dit een duidelijk boodschap zijn voor ons allen, incl ik!

En er staat in het Boek van Allaah Soebhaanehoe wa Ta’ala vermeld dat er een verschrikkelijke waarschuwing en bevestigende bedreiging is voor het simpel weg (moedwillig) achterwege laten van de emigratie (Hiedjrah), zoals dat duidelijk wordt uit de voorgaande Verzen van Soerah an-Nisaa`, in Zijn uitspraak:

“Voorwaar, (tegen) degenen waarvan de zielen door de Engelen worden meegenomen, en die onrechtvaardig waren (tegenover hunzelf door het maken van de hiedjra te laten)…”

…Vers 97 en hetgeen erna komt. En hoe zit het dan met degene die naar de landen van de Koeffaar gaat reizen en tevreden is om te verblijven in hun landen? Want, zoals ik al eerder heb vermeld dat de geleerden (rahiemehoellaah) het verboden hebben om te verblijven en te reizen naar landen waar het onmogelijk is voor een moslim om zijn geloof (normaal) te belijden. En degene die verblijft omwille van studie, handel, werk, of inwoning de Islaamitische bepaling voor hen is net zoals elke inwoner en er is geen verschil tussen hen als zij hun geloof niet (normaal) kunnen belijden en bij machte zijn tot de Hiedjrah.

Echter wat een aantal van hen beweren, dat zij verblijven in hun landen maar hen toch verafschuwen en haten, dan wordt er gezicht door ahl-Hadiths: “Dit is niet genoeg”! Er zijn verschillende redenen voor het verbod op het reizen naar en verblijven in deze landen, een aantal zijn (de volgende):

1- Dat de juiste manier van belijding van het geloof daar onmogelijk is, zodat je jezelf onmogelijk vrij kan pleiten van de zonde, en dus volstaat dit niet!7

2- De vermeldingen van de geleerden (rahiemehoemoellaahoe Ta’ala), het klaarblijkelijke van hun uitspraken en concrete van hun aanduidingen is dat degene die zijn geloof niet (goed) kent aan de hand van argumentatie en bewijs, noch zijn geloof kan verdedigen door de twijfels die de ongelovigen zaaien te weren (of te weerleggen) is het niet voor toegestaan om naar hun (landen) te reizen!

3- Een van de voorwaarden voor het reizen naar hun landen is: de vrijwaring van vervalling in fietnah door hun kracht, hun macht, hun twijfelzwaaiing, hun verfraaiing en de vrijwaring van hun imitering en beïnvloeding door hun handelingen!

4- Dat de voorkoming en amputatie van alle mogelijke oorzaken die kunnen leiden naar de Shirk een van de grootste fundamenten en stelregels van het geloof is.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Aantal Bewijzen dat Hidjrah verplicht is   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Aantal Bewijzen dat Hidjrah verplicht is
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Hidjrah Zaken-
Ga naar: