ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Tazkiyah/ Zuivering van de Ziel

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Tazkiyah/ Zuivering van de Ziel   di mei 20, 2008 4:15 pm

Tazkiejah
Allaah Ta'ala zegt: "Zeg (O Mohammed): "Als jullie van Allaah houden, volg mij dan: Allaah zal van jullie houden en jullie zonden vergeven. (Ali I`mraan: 31)

Shaych al-Iemaam Mohammed ibn Abdoel Wahhaab zegt in De Drie Fundamenten de argumentatie voor het verlangen (naar de Genade van Allaah) het ontzag (voor de Bestraffing van Allaah), de nederigheid (voor alleen Allaah) is Ta'ala's Uitspraak: "Voorwaar, zij haasten zich in wedijvering voor het verrichten van vrome daden en zij smeekten Ons, verlangend (naar Onze Genade) en vol ontzag (voor Onze Bestraffing). En zij waren nederig tegenover Ons." (Al-Anbijaa: 90)

Aboe Hoerayrah heeft gezegd :"De Boodschapper van Allaah (salaallaahoe `alayhie was sallem) heeft gezegd: "Allaah, de Verhevene, is Goed en accepteert alleen het goede. En voorwaar, Allaah heeft de gelovigen datgene opgedragen wat hij de Boodschappers opgedragen heeft, zoals de Verhevene zegt: .O, Boodschappers! Eet van de goede (reine,halaal) dingen en verricht goede werken…. En Allaah, De Verhevene, heeft gezegd: .O, jullie die gelovigen! Eet van goede dingen waarvan Wij jullie hebben voorzien ….Vervolgens vertelde hij (de profeet .) over een man, die een lange reis maakte en met verwarde haren en onder het stof, zijn handen ter hemel strekt (en zegt): "O, Heer! O, Heer!" Dit terwijl zijn eten, zijn drinken en zijn kleding haraam zijn en zijn voedsel haraam is. Hoe kan hij dan ooit verhoord worden!(?)." (Overgeleverd door Moslim nr 1015)

Iemaam Al-Hasan al-Basrie (o.110 Na Hidjra) heeft gezegd: "Iemaan (geloven) komt niet door te wensen noch door verijdeling maar (Iemaan) is datgene wat in het hart verankert is en zich manifesteerd door middel van handelingen (van aanbidding)


www.ahloelhadith.com
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Tazkiyah/ Zuivering van de Ziel
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Tazkiyah/ Zuivering van de Ziel-
Ga naar: