ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Over Het Samenvoegen Als De Schemering Laat Verdwijnt

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Over Het Samenvoegen Als De Schemering Laat Verdwijnt   vr mei 23, 2008 10:50 am

De Shaych werd gevraagd: Over de landen waarin het verdwijnen van de rode schemering - waarmee de tijd van al-`Ishaa aantreedt “ laat komt, en het moeilijk voor hen is om erop te wachten?

Dus hij antwoordde met zijn uitspraak: Als de schemering niet verdwijnt tot al-Fadjr opkomt, of hij verdwijnt in een periode die geen ruimte biedt voor het gebed van al-`Ishaa voor het opkomen van al-Fadjr, dan vallen zij onder de regelgeving van degenen die geen tijd hebben voor al-`Ishaa. Dus zij schatten zijn tijd in met het land wat het dichtst bij hen is van wie de tijd van al-`Ishaa beschouwbaar is, en er werd gezegd: Het wordt beschouwd met zijn tijd in Mekkah omdat zij Oemm al-Qoeraa (de Moeder der Steden) is.

En als de rode schemering verdwijnt voor al-Fadjr met een lange tijd waarin het mogelijk is om Salaat al-`Ishaa te verrichten dan is het verplicht voor hen om te wachten totdat de rode schemering verdwijnt, behalve als het moeite kost voor hen om te wachten, dan is het toegestaan voor hen om al-`Ishaa samen te voegen met al-Maghreb in de tijd van al-Maghreb om de moeilijkheid en ontbering af te weren, vanwege de Uitspraak van Hem, de Allerhoogste (Interpretatie van de Betekenis):

Allaah wenst voor jullie het gemakkelijke en Hij wenst niet voor jullie het ongemak. [Soerah al-Baqarah (2): 185]

En vanwege Zijn Uitspraak (Interpretatie van de Betekenis):

Hij heeft het jullie in de Religie niet moeilijk gemaakt. [Soerah al-Hadj (22): 78]

En in Sahieh Moslim op gezag van `Abdoellaah bin `Abbaas (radieAllaahoe `anhoemaa): Dat de Profeet (salAllaahoe `alaihi wasellem) samenvoegde tussen adh-Dhohr en al-`Asr samenvoegde, en tussen al-Maghreb en al-`Ishaa in al-Medienah, zonder vrees of regen. " Zij zeiden: Wat wilde hij ermee? Hij (Ibn `Abbaas) zei: Hij wilde zijn Oemmah (gemeenschap) niet belasten. "

Oftewel dat zij niet belast worden met moeilijkheid vanwege het laten van het samenvoegen. Moge Allaah eenieder doen slagen in hetgeen waar Goedheid en Juistheid in zit.

Opgesteld op 25 “ 11 “ 1411 H.

Shaych Mohammed bin Saalih al-`Othaimien

Bron: Majmoe fataawaa warasaa'il fadielat ash-Shaych Mohammed bin Saalih al-`Othaimien (Deel 12/ Vraag 136)

Vertaling: Aboe Junayd `Iesaa bin Antonius el-Oeroebie
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Over Het Samenvoegen Als De Schemering Laat Verdwijnt
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Leer het Gebed & Woedoe-
Ga naar: