ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 De Wijsheid Achter Meervoudige Huwelijken

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: De Wijsheid Achter Meervoudige Huwelijken   za mei 24, 2008 11:53 pm

De wijsheid achter meervoudige huwelijken

1. - Meervoudige huwelijken zorgen voor een toename aan nakomelingen.

De profeet (sallallaahu alayhi wa sallam) heeft gezegd: Trouw en krijg nakomelingen, want voorwaar ik zal de grootste Oemmah hebben onder jullie.

2. - De vrouw kan ziek zijn waardoor het voor haar onmogelijk is om kinderen te krijgen.

Dus wat is dan beter, haar scheiden of met haar blijven en trouwen? Wat is beter? Dat hij bij zijn vrouw blijft zonder kinderen of dat hij trouwt? Het antwoordt: Het is beter om bij haar te blijven en te trouwen.

3. - Wanneer de vrouw postnatale bloedingen heeft of menstruatie.

Het is mogelijk dat hij niet in staat is om genoegen te nemen of het aanvaarden van één vrouw, waardoor hij in Haram (het verbodene) kan vervallen. De oplossing voor dit probleem is het huwelijk.

4. - De vrouw kan een bepaalde tekortkoming hebben.

Het is beter dat hij trouwt en niet van haar scheidt.

5. - Ze kan ernstig ziek zijn.

Het is beter dat hij trouwt en niet van haar scheidt. Het is mogelijk dat hij geduldig blijft, maar hij zou zich niet moeten weerhouden en zich overbelasten.

6. - Meervoudige huwelijken verenigen verschillende families met elkaar.

Zoals Hij, de Verhevene stelt:

En Hij is het Die de mens uit water heeft geschapen en hem verwanten heeft gegeven door afstamming en huwelijk; uw Heer is Almachtig. [25:54]

7. - Het is noodzakelijk dat de vrouw iemand heeft die zorg draagt voor haar geneugte, aan haar besteed en dergelijke.

Door meerdere huwelijken kan de echtgenoot hier allemaal aan voldoen, en de kennis ligt bij Allaah, de Verhevene.

Uit Naseehatee li Nisaa-e
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Re: De Wijsheid Achter Meervoudige Huwelijken   za mei 24, 2008 11:54 pm

Sheikh Al-Islaam Ibnoe Baaz (moge Allaah hem genadig zijn) zegt;

"Al asl fi nikaah at-ta'adud" wat vertaald betekent: De basis in een huwelijk is dat een man meerdere vrouwen heeft.

Zie Majjalat Al-Balaag nr. 1015 en/of Fataawa Ullamaa Al-Balad Al-Haraam blz. 386

Faa idatoen minnie;

Dus moeten wij hieruit begrijpen dat het uitzonderlijk is dat een man maar 1 vrouw heeft, en dat het normaal dient te zijn dat een man meerdere vrouwen heeft.

En als men kijkt naar de vers;

" En als gij vreest dat gij niet rechtschapen zult zijn bij het behandelen der wezen, huwt dan vrouwen die u behagen, twee of drie, of vier en als gij vreest, dat gij niet rechtvaardig zult handelen, dan ?�?�n of wat uw rechter handen bezitten. Dat is voor u de beste weg, om onrechtvaardigheid te voorkomen." {Nisaa: 3}

dan ziet men dat Allaah begon met twee dan drie dan vier, waarop hij eindigde met 1, en dit voor iemand die vreest het niet aan te kunnen of vreest onrechtvaardig te zijn.

En als men beweert dat polygamie een onderdrukking is voor de vrouw en onrechtvaardig is, dan heeft men de beste mens ooit geschapen beschuldigd voor onderdrukker en onrechtvaardige. En zo dus ook zijn schepper, want het is Allaah die deze de wetgeving heeft verordent voor zijn dienaren (Nisaa :3).

En Allaah zegt;

'' ... maar het kan zijn, dat gij tegenzin hebt in iets terwijl het goed voor u is en het kan zijn, dat u iets behaagt terwijl het slecht voor u is. Allah weet het en gij weet het niet.'' {2 : 216}

En Allaah zegt;

'' ... kan het zijn, dat gij afkeer hebt van iets, waarin Allah veel goeds kan hebben gelegd. '' {4 : 19}

En als je nog maar een mosterdzaadje aan haat in je hart hebt dan, moet je oppassen dat je niet onder de volgende vers valt;

'' Dat is omdat zij, hetgeen Allah heeft geopenbaard, haten, daarom maakte Hij hun werken vruchteloos.'' {47 : 9}


Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Re: De Wijsheid Achter Meervoudige Huwelijken   za mei 24, 2008 11:55 pm

Sheikh Mohammed al-Wassaabie zegt in zijn boek "Al-Qawloel-Moefied fie Adillatit-Tauwhied" in het hoofdstuk nawaqied al islaam het volgende bij punt 5:

5. Eenieder die iets van datgene waarmee de Boodschapper van Allaah (salallaahoe 'alayhie was sallem) gekomen is haat, zelfs als hij ernaar handelt, heeft ongeloof gepleegd.

Allaah Ta'ala zegt:

En degenen die niet geloofden, voor hen is er vernietiging, en Hij doet hun daden teniet. Dat is omdat zij haatten wat Allaah heeft neergezonden, dus maakt Hij hun daden vruchteloos. [Soerah Mohammed (47): 8-9]

En Allaah Ta'ala zegt,

Voorwaar, degenen die afvallig werden nadat de Leiding voor hen duidelijk was geworden: de Shaytaan maakte (hun valse hoop) schoonschijnend voor hen en Allaah verlengde hun termijn. Dat is omdat zij zeggen tegen degenen die haten wat Allaah heeft neergezonden: We zullen jullie in sommige zaken gehoorzamen. Maar Allaah kent hun geheimen. Hoe zal het zijn wanneer de engelen hun zielen bij de dood zullen nemen, hun gezichten en ruggen treffend? Dat is omdat zij datgene volgden wat Allaah vertoornt en datgene haatten wat Hem behaagde. Daarom maakte hij hun daden vruchteloos. [Soerah Mohammed (47): 25-28]


Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Re: De Wijsheid Achter Meervoudige Huwelijken   za mei 24, 2008 11:55 pm

Vraag:

Er is geen enkele twijfel dat Islaam meerdere vrouwen heeft toegestaan, maar is het vereist voor een echtgenoot om naar de goedkeuring van zijn eerste vrouw te streven voor het trouwen van de tweede?

Antwoord:

Het is niet verplicht voor een echtgenoot, wanneer hij wenst een andere te trouwen, om de goedkeuring te krijgen van zijn eerste vrouw, maar het is een edele eigenschap van karakter en goede relaties voor hem om haar te kalmeren door wat dan ook de pijn te verminderen die vrouwen natuurlijk voelen in zulke situaties. Dit kan worden bereikt door te glimlachen, haar warmelijk te begroeten en haar vriendelijk aan te spreken, en door geld dat je kan veroorloven, als het haar goedkeuring vereist.

Ludjnaa Da'iema

Fataawa Islamiyyah, Darussalam, volume 5, page 353

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Re: De Wijsheid Achter Meervoudige Huwelijken   za mei 24, 2008 11:56 pm

Vraag: Wat is de regelgeving om in polygamie te stappen wanneer de vrouw het niet aan kan? Bedoelende, wanneer de eerste vrouw het niet leuk vind en het is moeilijk voor haar kan de man dan alsnog een ander trouwen?

Antwoord: Ja, het is toegestaan voor een man om meer dan een vrouw te nemen. Datgene wat duidlijk is van de qor`aan is dat de basis regel is dat er polygamie is Allaah zegt:

"Trouw dan (andere) vrouwen van jouw keus, twee of drie, of vier; maar als je vreest dat je niet in staat bent om rechtvaardig te handelen (tussen hen), dan alleen een..." (an-Nisaa 4:3)

Allaah heeft de man beperkt tot een vrouw wanneer hij vreest dat hij niet rechtvaardig zal zijn. Natuurlijk is iedere vrouw er niet klaar voor dat haar man in een polygamie relatie stapt en dat hij een andere vrouw heeft. Dit is iets waar geen een vrouw klaar voor is, maar het is aan haar om geduldig te zijn en inshallaah zal ze ondervinden dat de resultaat ervan prijzenswaardig is.

Het is aan de man om rechtvaardig te zijn en het is niet aan hem om een tweede vrouw te nemen en zijn eerste vrouw te verwaarlozen, eerder moet hij rechtvaardig zijn tussen hen. Wij zeggen dat polygamie toegestaan is; eerder het is de basis regel, behalve voor degene die weet dat zijn staat zo is dat hij niet de mogelijkheid heeft om rechtvaardig te zijn in een polygamie situatie. In dat geval kijkt hij naar hetgeen wat profijtvol voor hem is.

Er zou niets in de harten van de vrouwen moeten zijn betreffende polygamie want dit is iets wat duidlijk is van de Qor`aan en ook de handelingen van de Profeet salallaahoe `alayhie was sallem)

Shaych `Ali ibn Raazi at-Toewadjrie
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: De Wijsheid Achter Meervoudige Huwelijken   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
De Wijsheid Achter Meervoudige Huwelijken
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Huwelijk-
Ga naar: