ghorabaa
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

 

 De Betekenis van at-Taaghoet

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
Ghorabaa

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

De Betekenis van at-Taaghoet Empty
BerichtOnderwerp: De Betekenis van at-Taaghoet   De Betekenis van at-Taaghoet Icon_minitimezo maa 08, 2009 11:15 pm

De Betekenis van at-TaaghoetVraag: Wat is de betekenis van at-Taaghoet? En is elke Taaghoet een ongelovige?

Antwoord: Alle lof is aan Allaah. De Taaghoet taalkundig is afgeleid van at-Toghyaan en dat is het overschrijden van de grenzen en het overschrijden van de Waarheid naar de valsheid, en het overschrijden van het geloof naar het ongeloof en wat daarop lijkt, en de Tawaaghiet zijn velen, en elke Taaghoet is een ongelovige, zonder twijfel.


En de Tawaaghiet zijn velen, maar hun hoofden zijn er vijf, zoals de grote geleerde Ibn al-Qayyim en anderen vermeld hebben:

Ten eerste: Iblies (moge Allaah hem vervloeken). Want hij is het hoofd van de Tawaaghiet, en hij is degene die uitnodigt naar dwaling en ongeloof en ontkenning en hij nodigt uit naar het Vuur, dus hij is het hoofd van de Tawaaghiet.

Ten tweede: Wie aanbeden wordt naast Allaah en hij is er tevreden mee, dus voorwaar, wie tevreden is dat de mensen hem aanbidden naast Allaah dan is hij zeker een Taaghoet, zoals de Allerhoogste zegt: ((En hij heeft apen, zwijnen en duivelsaanbidders van hen gemaakt..)) [Soerah al-Maa'idah (5): 60]

Dus degene die aanbeden wordt naast Allaah en hij is er tevreden mee, is een Taaghoet. Wat betreft wanneer hij er niet tevreden mee is dan is dat niet zo.

Ten derde: Wie beweert kennis te hebben van iets van het onwaarneembare, dus wie beweert dat hij kennis heeft over het onwaarneembare dan is hij een Taaghoet, omdat niemand kennis heeft over het onwaarneembare behalve Allaah (Soebhaanehoe wa Ta`ala): ((Zeg: Niemand in de hemelen en de aarde heeft kennis van het onwaarneembare behalve Allaah.)) [Soerah an-Naml (27): 65]

En degene die beweert dat hij kennis heeft van het onwaarneembare maakt zichzelf tot een deelgenoot van Allaah (Soebhaanehoe wa Ta`ala) in de kennis van het onwaarneembare, dus hij is een Taaghoet.

Ten vierde: Wie de mensen uitnodigt naar het aanbidden van zichzelf, en dit is zoals sommige van de mensen van de Soefi wegen doen, en de raaskallers, degenen die de dienaren van Allaah beïnvloeden, en zij maken voor zichzelf de plaats van goddelijkheid in dat zij (hen) beter kunnen maken en slechter kunnen maken, en dat zij... enzovoorts, en zij profiteren van de dienaren en zij leiden over hen met valsheid.

Ten vijfde: Wie oordeelt met iets anders dan wat Allaah (Azza wa Djellah) heeft nedergezonden, omdat Allaah (Soebhaanehoe wa Ta`ala) zegt:

((Heb jij degenen (de hypocrieten) gezien die beweren dat zij geloven in dat wat naar jou (Mohammed) is nedergezonden, en dat wat nedergezonden was voor jou, en zij wensen te oordelen (in hun disputen) volgens de Taaghoet (valse rechters, etc) terwijl zij bevolen waren om hen te verwerpen. Maar Shaytaan wenst hen ver te doen afdwalen (van de waarheid).)) [Soerah an-Nisaa'a (4): 60]

Dus degene die oordeelt met iets anders dan wat Allaah heeft nedergezonden, en hij ziet dat zijn oordeel met iets anders dan wat Allaah heeft nedergezonden beter is voor de mensen en profijtvoller voor de mensen, of dat het gelijk is met wat Allaah heeft nedergezonden, en dat hij een keuze heeft tussen het oordelen met wat Allaah heeft nedergezonden en het oordelen met iets anders dan dat, of dat het oordelen met iets anders dan wat Allaah heeft nedergezonden toegestaan is, dan wordt hij beschouwd als Taaghoet, en hij is een ongelovige in Allaah (Azza wa Djellah).

Dit zijn de hoofden van de Tawaaghiet, en Allaah, de Allerhoogste, Weet het beste.

Shaych Saalih al-Fauwzaan

Bron: Al-Moentaqaa min Fataawaa Fadielat ash-Shaych Saalih bin Fauwzaan al-Fauwzaan Deel 2 Vraag 249
Terug naar boven Ga naar beneden
https://ghorabaa.forumactie.com
 
De Betekenis van at-Taaghoet
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Aqiedah/ Geloofsleer-
Ga naar: