ghorabaa

Kitaab wa Soennah
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Wie is Mohammad - sallallahoe ‘alayhi wa sallam?

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ghorabaa
Admin
avatar

Aantal berichten : 703
Registration date : 17-05-08

BerichtOnderwerp: Wie is Mohammad - sallallahoe ‘alayhi wa sallam?   zo sep 14, 2008 10:38 pm

Wie is Mohammad - sallallahoe ‘alayhi wa sallam?


De meest recente en laatste Profeet die Allah (de ware God) naar de mensheid stuurde was de Profeet Mohammad - sallallahoe ‘alayhi wa sallam.

Mohammad - sallallahoe ‘alayhi wa sallam - legde de leerstellingen van de Islam uit, en interpreteerde en beleefde ze.

De Profeet Mohammad - sallallahoe ‘alayhi wa sallam - is de geweldigste van alle Profeten om vele redenen, maar vooral omdat de resultaten van zijn missie meer mensen tot het pure geloof in Eén God heeft gebracht, dan welke andere Profeet dan ook.

Zelfs al beweren andere religieuze gemeenschappen in Eén God te geloven, toen de tijd verstreek hebben zij hun geloof aangetast door hun Profeten en heiligen als tussenpersonen bij de Almachtige God te nemen.

Sommige religies geloven dat hun Profeten manifestaties van Allah (de ware God) zijn, “God Incarnatie” of de “Zoon van God”. Al deze valse ideeën leidden ertoe dat het schepsel werd aanbeden in plaats van de Schepper, wat bijdroeg aan de afgoderij praktijk van het geloven dat de Almachtige God benaderd kan worden door bemiddelaars. Om tegen deze valsheden beschermd te zijn, heeft de Profeet Mohammad - sallallahoe ‘alayhi wa sallam - altijd benadrukt dat hij slechts een menselijk wezen was, met de taak van het prediken van de boodschap van Allah (de ware God). Hij onderwees de mensen om naar hem te verwijzen als “de Boodschapper van Allah en Zijn Dienaar”.

Voor de Moslims is Mohammad - sallallahoe ‘alayhi wa sallam - het ultieme voorbeeld voor alle mensen - hij was de voorbeeldige Profeet, staatsman, militaire leider, heerser, leraar, buurman, echtgenoot, vader en vriend. In tegenstelling tot andere Boodschappers leefde de Profeet Mohammad - sallallahoe ‘alayhi wa sallam - in het volle licht van de geschiedenis. Moslims hoeven geen “geloof” te hebben dat hij bestond en dat zijn leerstellingen bewaard zijn gebleven - zij weten het als een feit. Zelfs toen zijn volgelingen slechts enkele tientallen telden, informeerde de Almachtige God Mohammad - sallallahoe ‘alayhi wa sallam - dat hij een genade zou zijn voor de gehele mensheid. Omdat mensen de boodschappen van Allah (de ware God) hadden verstoord of waren vergeten, nam Allah (de ware God) het op zich om de boodschap die aan Mohammad - sallallahoe ‘alayhi wa sallam - werd geopenbaard te beschermen. Dit is omdat de Almachtige God beloofde om na hem geen andere Boodschapper te sturen.

Omdat alle Boodschappers van Allah (de ware God) de Islaam hebben gepredikt - d.w.z. onderwerping aan de Wil van Allah (de ware God) en de aanbidding van Hem alleen - is Mohammad in feite de laatste Profeet van de Islaam, niet de eerste.

Bron: www.fatwa-online.com


www.soennah.com
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://ghorabaa.forumactie.com
 
Wie is Mohammad - sallallahoe ‘alayhi wa sallam?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ghorabaa :: Ilm & Da’wah/ Kennis & Uitnodiging naar Allaah-
Ga naar: